Как да премахнем лошия дъх завинаги?

Проблемът с лошия дъх е особено неприятен и е възможно да се появи при всеки човек, без значение от възрастта и пола му. Как да премахнем лошия дъх завинаги?

Една перфектна визия, постигната с много усилия и часове пред огледалото може да бъде съсипана, хапвайки от иначе апетитните ястия, подправени с чесън и лук. И за да не позволите да ви скапе целия ден, заради лошия дъх, ето няколко прости и ефикасни решения на проблема.

Солена вода

Солената вода е едно много евтино и ефикасно средство, което може да ни предпази от появата на лош дъх. Солта много бързо неутрализира бактериите в устната кухина. В същото време е чудесен дезинфектант за чувствителни венци, които кървят. Приготвянето на солена вода е много лесно.

Поставете сол на върха на чаена лъжичка и разбъркайте в чаена чаша хладка вода. Изплакнете устата обилно. Внимавайте да не погълнете от сместа.

Ябълка

Ябълките са добри неутрализатори на неприятната остатъчна миризма от други храни Една вкусна ябълка, освен че ще повиши защитните сили на организма ще ви зареди с енергия и ще отстрани и неприятната миризма от устатата ви. Крушата притежава същите свойства, а изборът е ваш.

Зелен чай

Зеленият чай е известен като мощен антиоксидант и е полезен не само за поддържане на красива кожа, но и за запазване на младостта. Зеленият чай също може да ви бъде от полза в борбата с лошия дъх. Чаят съдържа веществото катехин. Това е много силен антиоксидант, който е много ефективен против бактериите, които водят до неприятен дъх в устата.

Как да премахнем лошия дъх от устата с мента

Мляко

В киселото мляко съдържат специфични живи бактерии, които много лесно се оправят с лошия дъх. Ако решите да добавите и лъжичка мед, който също е силен естествен антибиотик, ще имате две в едно- хем вкусен десерт, хем решение на проблема.

Храни, които задължително трябва да отстраните от менюто си

Ако сте на работа или ви предстои излизане стойте надалеч от чесън, лук, кафе и някои екзотични подправки. Пийте много вода. Известно е, че голяма част от бактериите, които са виновни за лошия дъх виреят на сухи места.

Витамин C

Полезен не само за организма. Витамин С е сред основните помощници в борбата с неприятния дъх. Купете си портокали, мандарини, грейпфрут и така ще кажете сбогом на лошия дъх , завинаги

Магданоз

Магданозът съдържа много хлорофил, който успешно ще тушира лошия дъх. Не се притеснявайте да си вземете салата с магданоз или просто сдъвчете няколко листа. Подправки, които имат същото действие като магданоза са канелата, целината, кориандъра и розмарина.

Зъболекар

И на последно място, но не по важност. Ако лошият дъх не минава с нито един от тези методи, хубаво е да посетите зъболекарския кабинет. Най-добре е поне веднъж на половин година за контролен преглед. Коментари