Кантарът – ужас за жените

Всяка една жена поне веднъж е изпадала в състояние на депресия от показателите на кантара. Преди да се премери използва различни трикове, само и само да покаже някой и друг грам по-малко. Всъщност освен околните ние най-вече заблуждаваме себе си, че сме отслабнали.

Предното проучване в тази област показва, че жените, които са се вманиачили да се мерят

стигат до няколко заучени трика. Едни събличат всички дрехи, дори и прашките, за да не тежат. Други влизат в тоалетната и не излизат докато не изчистят организма с разслабителни, преди да се премерят. Има и такива, които се подпират уж неволно, за да намалят килограмите докато се мерят. А четвърти си сушат косите, след къпане, за да не тежи и последната останала капка.

Изследването показва още, че над 80 % от жените,

не само че се стресират, но и стигат до тежка форма на депресии, ако кантарът не мърда и диетата се провали. Голяма част от жените дори си признават пред лекаря, че само да видят килограм отгоре и пак започват тежка диета, което води до непрекъснат стрес и един омагьосан кръг.

Сто хиляди пъти сме чували от жени, които са съвсем в нормите,

че се чувстват дебели, споделят специалистите. Те са вманиачени, че са дебели. Оплакват се, че почти нищо не слагат в уста, а дебелеят. Лекували сме случаи на много тежка депресия, само заради няколко килограма повече и това, че мъжът й бил казал: “Леле как си се закръглила”.

Колко по-лесно ще е, ако се научим да живеем здравословно,

а не в непрекъснати диети, които само ще ни разболеят. Един от основните организатори на проучването, в което са включени много жени, Хенрих Воуз, твърди че като цяло почти всички жени да диета, са в изключително тежък стрес и често прибягват до техни си тактики за самозаблуда.

kantarat-uzhas-za-zhenite-otslabvane

Най-големият кошмар на всяка жена е да не хапва, а килограмите да стоят.

Правилната диета е тази, при която не стопявате всичко накуп, а бавно и постепенно. Променяте като начина на живот, така и храната, която поемате, но не бързо. Тази промяна може да ви отнеме години. Не бързайте.

Има и друго откритие.

Психолози от академия в Северна Каролина и Университета на Тексас достигат и до друго доста интересно откритие: Ако един от партньорите губи много килограми, това може да доведе до раздяла и разпадане на връзката. Основната причина е, че колкото по-слаб става постоянния партньор, толкова по-вероятно е да предизвика и да иска промени и в живота си.

Обикновено това води след себе си и критика на другата половинка,

изразяваща се и в намален сексуален интерес. Възможно е и по-слабия партньор да започне умишлено да съсипва вредната храна на по-пълния партньор, и това да предизвика проблеми между тях. Промяната в отношенията е в състояние да докара тежък стрес или някое друго емоционално разстройство. Коментари