Защо жените отслабват по-трудно от мъжете?

Надали ще се намери жена, която поне веднъж да не е започвала диета през живота си. Ако вие не сте от тях, то сте една от малкото щастливки, на на която не и се налага да брои калориите. Съгласете се обаче, че повечето жени днес непрекъснато се впускат в безспирна война с наднорменото тегло.

Каква може да е причината жените да бъдат по-ощетени от природата и да свалят килограми много по-мъчно, в сравнение със силната половина?

Е, има си научно доказани причини, които обясняват кратко този „феномен“.

1. Тестостерон.

Хормонът се среща в пъти повече при мъжете, отколкото при дамите. Това е и причината господата да натрупват повече мускулна маса от нежната половина. Преимуществото на хората с повече мускули е, че техния метаболизъм е по-активен и изгарят много по-бързо калориите.

Това е и една от основните причини, поради която дамите по-трудно се борят с натрупаните килограми. Съветът ни е да приемате повече желязо, което ще улесни изграждането на мускулната маса и съответно ще доведе до изгаряне на повече калории.

2. Хранителни навици.

Изследванията показват, че повечето мъже предпочитат обилна храна, докато дамите по-често прибягнат до сладкишите. В храната, приготвена в домашни условия със сигурност се съдържат доста по-малко калории, отколкото в шоколада и десертите. Затова дами, ако държите да сте слаба, преразгледайте сериозно начина си на хранене.

3. Хранене под емоция.

Негативните емоции са лош съветник на жената. Голяма част от дамите се втурват към хладилника, когато искат да преборят някоя отрицателна емоция. Не бива емоциите да определят начина ви на хранене и да се тъпчете до припадък, само защото сте в депресия или сте стресирани.

Най-ефективният начин да преборите проблема е да приемате здравословни течности. Един фреш, смути или чай са чудесен избор.

Vените отслабват по-трудно от мъжете, защото готвят

4. Готвите.

Често този, който готви не се сдържа и опитва храната с оправданието, че иска да провери дали са готови или дали не трябва да прибави още нещо.

Може би не ви се вярва, но тези няколко допълнителни хапки могат да ви струват тази така желана победата над килограмите. В повечето домакинства дамите са тези, които приготвят храната и това обяснява „предимството“ на мъжете.

Съвет от нас: За да не се тъпчете докато готвите, купете си опакова с дъвки и дъвчете, вместо да пробвате храната.

5. Фокус върху личността.

Ако сте от така наречените „типични жени“, вероятно сте струпали доста задачи, за които да мислите. Не, че силната половина няма задължения, но при семейните дами задълженията са доста повече, отколкото при мъжете.

Това дава възможност на представителите на силния пол да се фокусират върху себе си и да бъдат особено стриктни по отношение на визия и спорт. Дамите биха отложили фитнеса, ако имат по-важни задачи или проблеми, свързани с детето им.

И тук имаме решение за вас: Бъдете по-големи егоисти и мислете и за своето здраве. Опитайте се да намирате компромисни варианти, които да удовлетворяват всички. Запомнете, че на първо място трябва да обичате себе си, за да могат да ви обичат и останалите. Коментари