На каква възраст се напълнява най-много

Съвсем наскоро излезе изследване, публикувано в Дейли Мейл, че дамите най-лесно отслабват, когато достигнат 32 години. Ако сте на 32 супер, но ако вече сте ги минали?

Диетолозите установили, че само няколко години след 32 жените трябва да са много внимателни, защото фазата се обръща и това е периодът, когато се качват най-много килограми.

Дамите трябва да станат особено загрижени за килограмите си и тяхното поддържане в норма, когато ударят 38 години, при силния пол границата е по-висока, напълняването започва след 44 години.

Тези данни са предоставени от диетолози на база на резултатите от последното им ново проучване, измерило кога двата пола започват да наддават килца.

Причините за напълняване на определена възраст

На първо място като причина се поставя консумирането на по-големи количества храна, следват уредените любовни взаимоотношения, дългото работно време. Това обаче са само част от нещата, поради които хората достигайки тази възраст започват да надебеляват.

От проучвано става ясно още, че рисковата зона за жените е след 35 година до 40-ет. При силния пол границата варира между 40 и 45 години. При мъжете в тази възраст покачването на теглото се влияе най-много от постигнатите резултати в кариерата и липсата на време, което да отделят за физически натоварвания.

Жените пък смятат, че качването на килограмите е пряко свързано с бременността и майчинството.

Има майки, които са много сладокуси и вечерят по два пъти. Първо с децата, а после и с мъжа.

На каква възраст се наъплнява най-много

Другият фактор, който не е без значение и не бива да бъде пренебрегван като причина за повишаването на килограмите,

е връзките. „Положително“ върху теглото на жените влияе бракът. Само след няколко години брак определен брой жени вече са натрупали солидно количество килограми. При мъжете пък точно обратното. Разводът често е причина да наддават килограми. След развод мъжете предпочитат да се хранят предимно навън и да употребяват повече алкохол.

Директорът на компанията, поръчала прочуването Лий Смит, твърди че покачването на килограмите и при двата пола е естествен процес,

който може да стартира и по–рано от очакваното, дори след 30-тата година. Но когато наближат 40-ет години дамите първи предават фронта и губят тотално битката с килограмите..

Хормонът на стреса, така наречения кортизол също е съществен фактор за поддържане на теглото.

Когато се натрупа в организма, той кара хората да бленуват за вредни и нездравословни храни, да се тъпчат постоянно и да злоупотребяват с алкохола.

След като навършат 30-ет и двата пола се сблъскват с един много натоварен график, който определено се отразява пагубно и на фигурата им – кариера, социален живот, деца и т. н. Коментари