Супер скраб с овесена каша за червата ни

Червата и най-вече дебелото черво са много важна част от храносмилателния тракт. Когато храната не се усвоява правилно, вредните хранителни вещества се натрупват по повърхността на дебелото черво. Този скраб с овесена каша помага да се елиминират остатъците от хранителни вещества и да изчисти организма от токсини.

Защо ни е необходим скраб за червата? 

Образуват се така наречените полипи, които освен, че забавят обмяната на веществата водят до процеса на гниене и организма боледува. Започва трупането на излишни килограми, кожата придобива сивкав цвят, а косата и ноктите губят еластичността си.

Трудно е да повярвате на това, което ще ви предложим сега – супер скраб за червата, приготвен от овесени ядки! Благодарение на тази овесена каша се отслабва устремно и организмът се прочиства.

Скраб с овесена каша и диета?

Трябва да спазвате няколко елементарни правила, ако искате да имате успех и да задържите теглото. Тази рецепта „чудо“ ще ви помогне да свалите цели 11 кг. само за месец, да подобрите тена на лицето, ще бъде помощ при падане на косата и ще намали чупливостта на ноктите.

Освен, че ще отслабнете, кашата съдържа и много полезни хранителни вещества – йод, желязо, хром, сяра, витамини A, B, K и РР. При редовна употреба на този „скраб“ ще намалите възможността от развитие на рак на дебелото черво. Високото съдържание на аскорбинова киселина в овесената каша укрепва имунната система.

Приемът на овесени ядки действа като чистач?

Приемът на овесени ядки намалява повишената киселинност на стомаха, облекчава запека и други стомашно-чревни заболявания. Редовната консумация на този продукт оказва положителен ефект върху черния дроб, нервната система, щитовидната жлеза и сърцето.

Просто пробвайте, съветват руски диетолози. Много от тези, които са минали курса гарантират ефективен резултат. Цветът на кожата, косата и ноктите ще стане просто супер, плюс бонус – коремчето ще се стопи при пълната липса на странични ефекти.

Скраб с овесена каша

  1. 5 супени лъжици овесени ядки
  2. 5 супени лъжици вода
  3. 1 супена лъжица мляко или течна сметана
  4. 1 чаена лъжица мед
  5. 5 ореха
  6. Половин банан

Начин на приготвяне:

  1. Залейте 5 супени лъжици овесени ядки 5 супени лъжици студена преварена вода /може и на сутринта аз 15-20 минути/.
  2.  На сутринта добавяме към овесените ядки 1 супена лъжица мляко или 1 чаена лъжица сметана, 1 чаена лъжица мед, половин банан и пет ореха или лешника. Разбъркваме всичко много добре и оставя да почине две три минути.

Сместа се яде много бавно като се внимава да не се поглъща на големи хапки. След това в продължение на три часа не се яде и не се пие абсолютно нищо – нито чай, нито кафе. След изтичането на трите часа кафеманите могат да удовлетворят нуждите си и най-накрая да се разсънят. През деня се пие много вода. Намалете алкохола и газираните напитки.

Овесената каша е чудесно средство и за почистване на кожата. Повечето жени, които са си правили маска от овесени ядки забелязали, че кожата им става по-гладка, тенът се изравнява и обривите, ако има такива,намаляват.Коментари

Много е вкусно за закуска днес ми беше първия опит но без мляко или сметана

Страхотна е..Чувстваш се сит цял ден

Може ли вместо прясно мляко или сметана да се използва кисело мляко?

Ама само това ли е храненето за деня не разбрах?

Мисля, че може кисело мляко. Е, едва ли е само за целия ден!