Три прости вечерни навика, които ще ни помогнат да отслабнем

Всеки ден се упреквате, че отслабването е мисия невъзможна за вас. Стараете се, полагате неимоверни усилия да влезете в любимите си дънки и не се получава. Ефектът йо-йо ви отчайва. Къде грешите?

Ако цял ден се стремите да не ядете нищо, придържате се към някаква диета, а вечерта вече сте озверели от глад и решавате, че ако хапнете повечко няма да ви навреди много. Ето къде се крие разковничето на вашия неуспех – тъпченето вечер. Ясно е, че всичко, което сте постигнали през деня като определен режим на хранене, вечер го нарушавате и затова ефекта на диетата е нулев, а резултатите от спортуването минимални.

Тук ще ви запознаем с някои важни хранителни навици, към които задължително трябва да се стремите, ако искате да се предпазите от качване на килограми и да увеличите многократно резултата си от диетата, която пазите.

Не яжте нищо след след вечеря

След като приключи вечерята, обикновено се опъвате на дивана пред телевизора и релаксирате. Без дори да се усетите грабвате от барчето соленки, ядки, бонбони, пуканки, семки. Може да сте се нахранили и изобщо да не сте гладни, но на вас ви се струва, че това едва ли не, е естествено продължение на почивката след след тежкия работен ден. Забравете за вредния навик да се тъпчете пред телевизора. Сложете далече изкушенията или просто не купувайте от тях.

Кажете твърдо „не“ на всичко, което ви се поднася след вечеря. Така със сигурност ще успеете да отрежете от диетата си 600-700 калории, които всеки ден поглъщате, без дори да се замисляте и да си давате сметка, че тези продукти нямат никакви хранителни качества. Те са вредна калорийна бомба, която ви носи само неприятни тлъстинки за талията.

Храненето преди съм пречи на отслабването

Никаква храна два часа преди сън

Има хора, които вечерят доста рано Към 17.30-18. Обикновено това са хора, които си лягат рано, защото стават и много рано за работа. Само, че към 21-22.00 вече се будят от глад и бързо търсят да хапнат нещо калорично. Други пък вечерят в 10.00 и веднага след това се втурват към леглото и при двата варианта това е абсолютно неправилен подход.

Освен, че натоварвате стомаха с храна, която не може да се преработи, вие си осигурявате и така нежелания от вас килограм повече. Има златно правило и то е никакво ядене два часа преди лягане. Ако огладнеете много и коремът ви престърже, хапнете малко кисело мляко или суров зеленчук, който имате под ръка.

Спете достатъчно

Учените са стигнали до извода, че липсата на сън, изостря многократно апетита и води логично до едно: наднормено тегло. За да имате енергия и да сте отпочинали, спете поне осем часа на денонощие. Може да ви се стори странно, но ако си наложите този режим ще свалите до два килограма за един месец. Коментари