Перфектният начин да опознаем тялото си

Момичета хайде да забравим тази изтъркана максима, която се шири от години : “Той ме познава по-добре, отколкото аз познавам себе си“.

Да, възможно е интимният ви партньор, който е от дълго време с вас, да ви доставя незабравими усещания,

докосвайки вашето тяло. Но не сте ли вие тази, която най-добре познава своите центрове на възбуда и знае как най-добре да ги докосва, така че да стигне до края? Е, ако дълго време сте имали само отношения с вибратора, а не с мъж, то оргазъм може да получите и докато си гледате рекламния блок по ТВ, без да спирате дори и звука. Така сте свикнали с “вашия приятел”, че и не ви трябва кой знае каква концентрация.

Но нека оставим шегата настрана.

Специалистите са категорични, че за да опознаем тялото си, доставянето на самостоятелно удоволствие е изключително важно, защото „ви позволява да поемете сами контрола на вашето удовлетворение“, уточнява Чарли Гликман, който от години е сексуален психотерапевт.

„Самостоятелният опит или възможността да се докосваме сами и да опитваме нови неща, няма да попречи на никого.

Няма да имате нужда от партньор точно в този момент. Няма да очаквате неща от него, които той няма как да знае, ако не сте му казали какво точно ви допада в секса. Ако прибавите и към това факта, че мастурбацията освобождава напрежението, повишава тонуса и действа като естествено сънотворно. Уха, започнете да се докосвате, дами. Сега.

Не си мислете, че ако в секса всичко е наред и имате пълен синхрон с партньора си,

е лошо да сложим пръстчета си тук –там. Да използвате вибратор или друга играчка. Напротив, опознавайки себе си, вие не само ще подобрите, но и ще повишите удоволствието от сексуалния живот с човека до вас. Ако той е достатъчно разкрепостен с удоволствие ще ви погледа докато свършвате пред него, а следващият път просто може да поеме нещата в свои ръце и да го направи вместо вас, защото знае къде са най-чувствителните ви точки.

Хайде, първа стъпка. Вземи си вибратор.

Разбира се, не за постоянно. Той не може да измести мъжа, но защо да не подобри усещанията ви. Съблазнете себе си, напомнят секс учителите. Това не означава, че трябва да обсипете леглото си с рози. Но някои глезотии ще повишат определено настроението.

Терапевтът препоръчва да си пуснете нежна музика,

да загасите осветлението и да запалите свещи. Ако имате нужда от порно, ок пуснете си, но ако просто затворите очи и започнете да фантазирате, нещата ще бъдат много по-истински. Да, затворете очи и пресъздайте в главата си най-съкровените си секс фантазии, които искате да направите сами или с вашия партньор, но нямате смелостта да му кажете. Просто си представете ситуацията, която ви възбужда и нека тя се развие напълно.

Мечтали сте някога той да ви върже и леко да пошляпва дупето,

а след това да вкара няколко пръстчета там където най-много искате. Признайте си. Всяка жена мечтае да бъде покорявана. Мислите и поставяте вибратора върху ерогенните си зони. Кулминацията ще е невероятна. Никога. Запомнете, никога не съдете себе си затова, което мислите. Всички сме различни, освен това в главата ти няма как да влезе нравствена полиция и да те затвори за неморалност, нали?

Да, след като поработихте над психиката и мисловния процес, сега е време да обърнете внимание на вашето тяло. С какво да започнете ли?

Фокусирайте се върху тялото си, започнете с един бавен, цялостен масаж. Със сигурност знаете някои точки, които могат да ви изпратят на ръба, но сега е вашият шанс да откриете и онези неизползвани досега източници на удоволствие. Специалистите съветват да обърнете особено внимание на врата, гърба, коленете, бедрата и перинеума, това е участъкът между вагината и ануса.

Ако досега винаги сте сте се докосвали легнали по гръб, време е да промените позата.

Включете нови позиции. Опитайте се да го направите на четири крака, защо не прави, може и седнали на удобно кресло. Изобщо развинтете своята фантазията.

Разнообразието е ключът към вашия сексуален живот, така че непрекъснато включвайте по–нещо ново и неизпробвано до сега.

Същото важи и за мастубрирането. Колкото повече опознавате различните начини на стимулация, толкова по-лесно ще достигате до оргазъм и ще помогнете на партньора да ви доставя удоволствието, от което имате нужда.

В постигането на тази мисия, лекарите препоръчват на жените да се запишат и на курс по йога. Тя ще ви помогне изключително много и във взаимоотношенията с постоянната половинка. А и ако сами шарите с пръстчетата по цялото си тяло, няма да мислите за неща, които само ще ви разсейват, за да да получите истински оргазъм. Тоест няма да мислим за работа, за лошия си шеф, за свадливата колежка, за банковата си сметка.

Следва продължение!

  Коментари