7 причини спешно да правиш секс!

Свикнала си да „лекуваш“ стреса с еклери, обидата – с вино, а на сутринта да замаскираш кръговете от недоспиването под очите си коректор? Назначаваме ти бърз курс по секс терапия. Бързо, ефективно и безплатно.

Тревожни мисли гонят съня

Седативното действие на секса по ефективност може да се сравнява с няколко дози валиум. Само, че първото няма противопоказания, за разлика от второ. Имаш прекрасния шанс да забравиш за всичко, движейки се по пътя на оргазма, а и докато му се наслаждаваш.

Какво се случва

Правенето на любов кара не само сърцето да работи активно, но и мозъка. по време на този процес усилено се изработва коктейл от „добри“ хормони: в него присъства и окситоцин, и ендорфин,и допамин, и серотонин. Те действат помежду си хармонично, като истински отбор. Тревожността намалява. Спомените за неприятните моменти отстъпват на заден план и теб и партньора ти ви обзема еуфория.

Не излизаш от къщи без грим

Навярно си забелязала, че сутринта след секс в огледалото ти се усмихва доволна и сияеща физиономия. И това не е самовнушение. Редовният оргазъм въвежда ред в хормоналния баланс и подобрява състоянието на кожата. Обърни внимание на този факт, а спестените пари от козметика и коректори, похарчи за ново бельо

Какво се случва

За блясъка в очите отговаря серотонинът, а красивата коса и хубавата кожа са заслуга на естрогена, който се изработва в големи количества, ако сексът влиза в дневния ти график. Още един бонус ПМС ще стане по-малко болезнен или направо ще изчезне.

Не се справяш с работата 

В хода на изследванията учените доказват, че нереализираната възбуда те прави разсеяна и не ти позволява да се концентрираш върху важните неща. Друго изследване пък твърди, че хората, които са правили секс в преходните 24 часа, се справят по-добре в стресови ситуации.

Какво се случва

Благодарение на допамина и на серотонина, които се изработват активно, както и заради нивото на кортизола, което се снижава, ти започваш по-бързо да се съобразяваш и все по-добре. Именно тези хормони са въвлечени ментални функции и от техните количества в кръвта зависи скоростта на мисленето и степента на концентрацията.

Бившият е публикувал снимка с новата си приятелка

Ако нещо те е извадило извън релси и те е накарало да се усъмниш в себе си „креативната гимнастика“ ще те върне към живота. Качественият секс – е най-добрият инструмент, за да възстановиш статуса си на богиня.

Какво се случва

Именно допаминът ни подарява чувството, че са ни поникнали крила, а недостигът му носи апатия, лошо настроение, дори да няма видими причини.

Партньорът ви е луд по видеоигрите 

Редовната физическа близост ви свързва по-силно емоционално. За мъжете този факт също е важен. Психологът Джени Керъл прави изследване, в което се сравняват сексуалните мотиви на мъжете и жените през 1985 и през 2006 година. И ето че излиза, че стремежът към душевно единение значително се е повишил.

Какво се случва 

В помощ на невромедиаторите работят феромоните: колкото по-активен е половият ти живот, толкова по-голяма е сексуалната ти привлекателност на химично ниво, а това означава, че с всеки полов акт влечението на партньора ти ти ще се увеличава.

Разболяваш се за втори път този месец

Сексуално активните хора боледуват с 30%по-рядко от другите – те просто имат по-силен имунитет.

Какво се случва

Сексът веднъж в седмицата увеличава съдържанието на антителата на имуноглобулин А в кръвта – те ни защитават от вездесъщите вируси и настинки.

Пиеш по два аналгина на ден

Когато те боли глава, спомни си че сексът има болкоуспокояващо действие почит колкото медитацията и аромотерапията,но със стопроцентов ефект. Дори пациентите, страдащи то мигрена отбелязват облекчение на симптомите, след като са правили секс. Оправданието „Боли ме глава“, вече не е ефективно.

Какво се случва

Ендорфините са натурални анестетици и временно притъпяват усещането за болка.

  Коментари