Три причини мъжете да не искат секс

Извинявай днес не съм в настроение. Според модерни социологически проучвания, напоследък мъжете употребяват тези думи по-често от дамите. Сега ще разкрием защо в наши дни голяма част от двойките правят секс все по-рядко.

Според изследване проведено от американски учени само 9% от семейните жени са готови напълно да се откажат от секса. 14% от време на време отказват интимни ласки на съпрузите си, а 60% от участничките в допитването се оплакват, че много по-често изпитват силна възбуда от половинките си и имат желание да правят любов повече от съпрузите им . Останалите 17% си признали, че искат да правят повече секс, макар че мъжете им не се отклоняват от изпълнението на съпружеския си дълг.

Как да преодолеем „пропастта на желанията“ между партньорите и защо на мъжете не им се иска секс? Ето и отговора на този въпрос от специалисти сексолози.

Мишел Вайнер е специалист в сферата на семейните отношения с над 20 годишен опит и автор на бестселъра „The Sex-Starved Marriage“ споделя, че проблеми от сексуален характер се появяват при всички двойки. И за тяхното преодоляване трябва правилно да се диагностицира първоизточника им.

Биологически причини

Причина за намалено сексуално желание може да бъде физическото състояние. Известно е, че голяма част от антидепресантите оказват ужасяващо влияние върху мъжката сексуалност. Либидото спада също така при кардиологически заболявания и хормонални изменения. Проблеми със здравето и определени видове медикаментозно третиране са способни не само да намалят сексуалното желание, но и да подтиснат ерекцията изобщо.

Като първа стъпка в справянето с такива проблеми Мишел Вайнер препоръчва не само да обсъдите с мъжа факта на възникването им, но ида се премине медицинско изследване.

Ако мъжът си е признал за съществуването на проблема, проявете смелостта да поемете инициативата и му запишете час при терапевт! Започнете с преминаване на необходимите анализи, съветва специалистката.

Емоционални причини

Какви преживявания пречат да правите любов. Към емоционалните причини за спад на сексуалното желание спадат депресиите, стреса и общата преумора, на които е изложен съвременният мъж.

Дамите често недооценяват дълбочината и сериозността на мъжките емоции и преживявания. Например страхът от уволнение може да предизвика депресия, която няма да остави мъжа дори и да си помисли за секс – споделя Вайнер.

Друга емоционална причина за намаляване на сексуалното желание може да бъде негативни детско-юношески преживявания и неувереността в себе си. Последиците от израстване в разделено или непълноценно семейство, психологически или сексуален тормоз може да не са се проявявали никога до сега, но могат да се появят в най-неочакван момент.

Точно колко добре сте опознавала любимия си? Какво знаете за неговото минало? Готова ли сте да го подкрепите в борбата с детските му страхове? Мишел съветва да си зададете тези въпроси. И ако сте готови, помогнете на мъжа да премине психологическа терапия, подкрепете го в желанието да се научи в мир със себе си.

Качеството на отношенията

Не бъркайте отсъствието на сексуално желание със физиологическа сексуална дисфункция! Безспорно разбира се сексуалната дисфункция води до отказ от секс, но осъзнайте, доста често на мъжете им се иска да правят любов по същите причини както и жените.

Сред тези причини могат да бъдат обида на половинката си, неразрешени семейни конфликти, битови неразбории. Една жена надали ще иска да прави любов с мъжа си, ако от отношенията им са изченали духовната близост, доверието и взаимното разбиране. Абсолютно същото се отнася и за мъжете. Мъжете могат да бъдат не по-малко чувствителни към думите и постъпките от жените. И е крайно време да си признаете, че обидите, горчилката, разочарованието и лошото настроение провокирано от вашите конфликти не ви правят по-привлекателна в очите на любимия.

Преди да обвините спътника си в живота в това, че не задоволява вашите сексуални потребности, замислете се дали вие удовлетворявате неговите човешки такива! Коментари