Как да получа оргазъм – научи се!

Как да получа оргазъм – ами сега

Древни култури са отделяли много внимание за изучаване на сексуалното изкуство и достигане на оргазъм. Те са смятали, че чрез интимните отношения мъжът и жената не само получават удоволствие, но и се обогатяват духовно. Също така сексът е бил смятан за лечебна сила, която помага при редица заболявания.

С времето сексуалните отношения са загубили тази значимост. В някои моменти даже се стигнало до възприемането им като нещо срамно, което трябва да се крие. Възможността мъжът да си получи удоволствие се приемала като даденост, заради неговата физиология. За сметка на това на женските усещания по време на секс изобщо не се придавало никакво значение.

През XX век женският оргазъм отново става обект на внимание

Въпреки това столетията забрана на удоволствия за прекрасната половина на човечеството, през които е бил потънал в забвение са оставили своя отпечатък. Не е учудващо, че редица жени в наши дни изпитват трудности с получаването на оргазъм.

Ако това усещане ви е познато обърнете внимание на нашите съвети. С тях можете да промените някои аспекти от живота си и да изпитате пълното удоволствие от секса. Освен това ще научите как нашите действия и мисли въздействат върху качеството на секса и защо понякога е трудно да достигнем до оргазъм.

Осъзнайте своята уникалност – получи оргазъм!

Много често според жените приятните сладки усещания, които изпитват по време на интимна близост не се доближават до представата им за оргазъм. Дамите смятат така, защото правят сверка с разкази на приятелки, описанията в различни списания и дори поведението на актрисите във филмите за възрастни.

Мит! Разберете, че на света няма два еднакви оргазма, така че всяка жена ще опише усещанията си по различен начин.

Клиторен или вагинален оргазъм

От медицинска гледна точка съществуват два основни вида оргазъм – клиторен и вагинален. За маточния няма да говорим в тази статия, тъй като щастливките, които са благословени да го изпитат са малко. Те имат дълбока интимна близост с партньора си и са олицетворение на мистичната мултиоргазмена жена.

Клиторен оргазъм могат да получат над 90% от жените, а вагинален малко под 70% от дамите. Само 5% от жените са ощастливени със способността да изпитат и двата вида едновременно.

Смята се, че от физиологична гледна точка „по-правилният“ от двата е вагиналният оргазъм. Но повечето млади момичета започват своето запознанство със света на интимните отношения именно от клитора и така получават първия си оргазъм. Като правило с времето и увеличаването на сексуалната активност се научават да изпитват и вагинални оргазми, но при някои това не се получава.

Осъзнайте, че вашите реакции при интимна близост са напълно индивидуални! Така ще спрете да се притеснявате, че получавате някакви „неправилни“ оргазми или че вашите усещания изобщо не са оргазъм.

Тази стъпка по пътя към успешното достигане на кулминацията в секса е много важна! Само приемайки особеностите на своето тяло и индивидуалността на чувствените си реакции ще можете да „скъсате синджира“ и да „пуснете на воля“ своя оргазъм.

Клиторен оргазъм при жените

Обичайте себе си и тялото си!

Голяма част от жените, особено по-младите отчаяно се комплексират по повод на някакви особености на фигурата и несъвършенства във външността си. В резултат на това те просто не могат да се отпуснат по време на сексуалните преживявания и да изпитат понякога дори и минимално удоволствие.

Много от тях си задават нееднократно въпроса, защо не им се получава да изпитат оргазъм. Но рядко някоя осъзнава, че просто не обича нито себе си, нито тялоси. В следствие на това нехаресване се появяват задръжки, които им пречат да се потопят напълно в света на интимните отношения.

За да не става излишната самокритичност към фигурата ни непреодолима преграда по пътя към сексуалното блаженство, трябва да се научим безусловно да обичаме тялото си. Нашето тяло е абсолютно уникално и това от само себе си го прави красиво, така че няма нужда да се срамуваме от него.

Ако не можете да преодолеете страха как ще изглеждате в очите на любимия без дрехи отървете се от тези притеснения. Например пробвайте се разхождате гола из апартамента. Когато свикнете със своята голота, ще забележите, че част от тревогите ви по време на секс са си отишли. А това е голяма стъпка напред по пътя най-накрая да получите пълноценен оргазъм.

Щом заобичате тялото си такова каквото е, следва да обърнете внимание на редовните грижи за него, кожата ви да бъде мека, гладка и стегната. И за това изобщо не е необходимо да пръскате купища пари в скъпи козметични и SPA салони. Просто следвайте правилото редовно да използвате скраб и мек пилинг.

Подхранвайте и хидратирайте кожата с кремове и масла. Всичко това не само ще подобри вида на вашата кожа, но и ще я направи много по чувствителна. А това съответно предполага разширяване диапазона на интимните ласки помагащи за получаването на оргазъм.

Как да получа оргазъм – научи се! (Част II) Коментари