Какво трябва да научат мъжете за вагината?

Невероятно! Голяма част от мъжете дори и не предполагат, че дамите могат да еякулират по същия начин като те. Интензитета на това явление е различен. При някои жени се проявява доста често, а при други има вероятност и никога в живота си да не го преживеят.

И докато мъжкия полов член има има няколко основни функции, то вагината на жената е многостепенна. Всъщност, господата винаги има какво да научат за нея. Редовете по долу са предназначени за онзи тип мъже, които имат желание да научат повече за женската сексуалност и съответно да се представят по-добре в леглото.

1. Жените достигнат до ерекция също като мъжете

При господата част от еректилната тъкан е изградена от двойка тръби – така нареченият корпус Cavernosa. Но нека уточним, че тази двойка тръби я има и при жените, точно в областта на клитора. Което пък от своя страна означава, че клиторът също може да достигне до ерекция, когато половинката ви е сексуално възбудена.

Еректиралият клитор се увеличава многократно, става в пъти по-чувствителен на допир и след правилна стимулация с език или ръка, жената може да достигне върха, точно както мъжа с „изпразване“. Това явления се дължи на притока на кръв във вътрешността на влагалището.

И сега нещо много интересно, което господата не знаят. Вагината има толкова много гънки, че по време на полова акт може да увеличи дължината си толкова, колкото пенис в еректирало състояние, че дори и повече. Това определено не може да се да се види, но пък може да се почувства, тъй като усещанията на възбудената жена стават много по-силни и разтърсващи.

Първите няколко сантиметра на вагината са най-чувствителни. Въпреки че две трети от вътрешната част са силно ерогенна зона, тя не е толкова чувствителна, колкото първите няколко сантиметра, където има доста повече нервни окончания.

2. Овлажняването на вагината всъщност се влияе от месечния цикъл

При достигане от жената на висока сексуална възбуда влагалището й се овлажнява в пъти повече отколкото в нормалното си състояние. Това е обичайно явление, което се дължи на силен приток на кръв към половите органи.

За успокоение на господата трябва да кажем, че ако понякога степента на овлажняване при партньорката им е по-ниска, то това не означава непремнно, че са се справили лошо със стимулацията на половинката си. Овлажняането на вагината силно се влияе месечния цикъл. Когато жената е в период на овулация вагината й се овлажнява повече и много по-лесно.

Така, че имайте предвид – не е задължително овлажняването на вагината да е в пряка зависимост от сексуалната стимулация.

3.Вагината има стабилно балансирано рН

Средата във влагалището е естествено киселинна и нивото на рН е приблизително 4,5. Спермата от своя страна е с рН около 8. По този начин се неутрализира неблагоприятната киселинна среда във влагалището и се дава възможност на сперматозоидите да достигнат края на своя път към яйцеклетката.

Добре е да се знае, че прекалено честия секс с еякулация във влагалището може да наруши сериозно рН нивото и това да е първопричина за развитие на бактериална вагиноза, за която е характерен свръх растеж на различни видове бактерии във влагалището.

4. Жените също достигнат до сексуална възбуда по време на сън

Доказано! Според изследване на Journal of Sex Research всяка трета жена може да достигне до много силна възбуда, дори оргазъм докато спи.

Най-честият момент на проява на полюцията при дамите е на разсъмване. Това е по време на така наречената РЕМ фаза на съня, която се характеризира с редица физиологични промени.

Друга интересна особеност при дамите е, че обикновено жената почти винаги се буди след полюция и обикновено в състояние стрес и уплаха от преживяното. Но пък много бързо след това самочувствието й се подобрява и тя изпитва облекчение и снемане на напрежението. Коментари