11 мита, в които вярваме, когато решим да се върнем при бившия

Много от нас са правили какви ли не опити за възстановяване на отношенията с бившия, които по силата на определени обстоятелства са останали в миналото. Да, понякога съществуват основателни причини да се върнем към бившия. Но в повечето случаи, осъзнаваме, че мотивите за нова среща не са нищо повече от мит и опит да заблудим себе си. 

Ще се опитаме простичко да ви обясним как тези 11-ет най-честите извинения, които е използваме в такива ситуации, в действителност са нищо повече от думи.

1.Този път всичко ще бъде различно

Светът не стои на едно място, затова всичко ще бъде различно. Само, че по всяка вероятност ще бъде още по-лошо, отколкото е било. Според изследвания, след завръщането си партньорите обръщат по-малко внимание на положителните аспекти във връзката си. Те са фокусирани върху негативните аспекти. Опитите да поправят миналото се неуспешни. И още нещо характерно – обожават да си припомнят минали грешки.

2. Той се е променил радикално

Хората не се променят. Или по-скоро, няма как да се променят толкова бързо и лесно. За да се отървете от дори най-незначителен навик, трябва да имате силно и искрено желание, мотивация, много работа върху себе си и време. Така че честно си отговорете на въпроса, дали вашият бивш партньор е готов на всичко това, за да се промени?

3. Никой не ме познава така добре, както бившия 

Да, така е. Може да са прекарали много време заедно. И е естествено, че бившата половинка знае, че не може да понасяте пържен лук. Знае, че от напитките предпочитате гроздов сок, ако може по формата на вино. Но това не е аргумент за съживяване на отношенията. Дори и факта, че ​​знаете много един за друг, не би помогнало в отношенията ви. А може би, просто това е допринесло за раздялата. В една връзка трябва да има малки тайни.

4. Всички около мен са идиоти и едва ли ще намеря по-добър

Гледаме как новия ни познат потъва в детския басейн и си спомняме колко добре плува бившият ни. И е карал спокойно и се е шегувал интересно.

Такъв е синдромът на тревата, която винаги при съседа е по-зелена. Да, може би, бившия е плувал по-добре. Но пък новия глади не само неговите блузи и е безразличен към компютърни игри. Просто не искаме да видим това, защото нова връзка, означава излизане от зоната на комфорт, а нас не ни се иска да се стресираме отново. 

5. Лош е, но пък си е мой

Човешкият мозък е много по-чувствителен към загуби, отколкото към печалби. За хората е много по-добре да избегнат санкция в размер на 1 000 лева, отколкото да спечелят от лотарията в същия размер. Въпреки че, в действителност, двете ситуации са равностойни по отношение на нашия бюджет, както и факта, че и в двата случая в портмонето са се появили 1 000 лева.

Така е и в отношенията.Задайте си въпрос. Кое е по-добре? След една, две години, че и пет да срещнете лицето, с което ще изживеете живота си като в приказка. Или ще се върнете към старите и посредствени отношения с – „Лошия“, но пък сигурен партньор?

6. Нямам време за срещи. Относно сайтове за запознанства … мълча

Ако крайният резултат не е клетва пред олтара, това не означава, че тази връзка е била неуспешна. Животът не е само сватби. Запознанството с нов човек е преди всичко възможност да разширите хоризонтите си, което не е никак малко. И не отписвайте интернет запознанствата. В САЩ около 17% от браковете през изминалата година са били сключени от двойки, които са се намерили точно в сайтове за запознанства.

7. Ще си останем засега приятели, пък после ще видим

Приятелството между бившите партньори, обикновено се характеризира с доста ниско качество на общуване. Подобни взаимоотношения не блестят с емоционалност и доверие. В действителност често са забулени от меркантилните намерения и желания на един от партньорите. И още нещо: желанието да бъдем приятели с бившия може да е признак за тежко психично разстройство.

8. Малко се понапихте и се целувахте, може да се приберете заедно

При почти половината от случаите се случва така. След раздяла 43% от жените и 47% от мъжете спят с бившия. Ето защо, ако сте събудили с бившия партньор имайте предвид, че вашият случай не е уникален и няма основателна причина да започнете отначало. Просто направете всичко възможно да не се превърне в система. Редовният секс с бившия – това е огромна пречка по пътя към намирането на нов партньор и светло бъдеще.

9. Идеални не съществуват

Така е. Никой от нас не са съвършени. Но на никой не му е и необходим идеалния партньор. Нали сте виждали как пред олтара минават съвсем не идеални двойки. Това е така, защото едната половинка приема другата такава каквато е.

Ако сте се разделили, то е защото не е писано да сте заедно, а не защото имате пороци. Приемете го и продължете напред.

10. Бившият не ме оставя на мира

Често явление е, след като връзката приключи, единият от партньорите изведнъж да стане активен, какъвто не е бил досега. Обаждания, съобщения, коментари в социалните мрежи, и понякога неочаквани посещения.

Все още ме обича е изводът в повечето случаи. Обича ви и не може да ви забрави. Уви, преди всичко не се проявява любов, а чувство на безпокойство, че ви губи. Иска тотален контрол и проверка над живота ви. Още сте на куката, май не трябва?

11. Може би правя от мухата слон

Може и така да е. Ако причина за разрива между вас са роднини, работа, или други външни обстоятелства. В такъв случай решението може да се преразгледа и втория опит да бъде успешен. Шансовете се увеличават, ако раздялата е за първи път и и имате много сходни интереси. Но, за съжаление, най-често причина за раздялата се явяват много по-сериозни обстоятелства – като предателство. И това не е преувеличение, а основателна причина да сложите край на връзката. Коментари