5 фрази, които мъжете мразят да чуват от жената до себе си

Едва ли има човек, който да вярва че скандалите укрепват връзката. Да изтърпяваме всекидневно грубите и нетактични думи и то, поднесени от любимия човек, е най-ужасното нещо, което може да се случи в една връзка. Думите стрелят точно в сърцето, а обидата се преживява много по-трудно, отколкото един неприятен разговор с шефа.

Смятате, че мъжете са издялани от камък!? И могат да понесат всичко. Мислите, че нищо не може да ги нарани!? Противно на общоприетото схващане, мъжете са много по-чувствителни от жените и реагират много по-остро на обидите, които дамите им поднасят всеки ден.

Направихме малко проучване и установихме кои фрази най-много нараняват мъжете 

1. Длъжен си да помогнеш на майка ми

На никой не му е приятно, когато родителите се намесват в една връзка. Още по-лошо е, когато задълженията, които им вменявате са под формата на ултиматуми. Не минавайте границата, решение може да бъде намерено с диалог. Един истински мъж винаги ще предложи помощ, ако знаете как да я поискате.

Ако прекалите, повечето мъже ще ви заподозрат, че ги използвате и се отнасяте с неуважение. Всичко това може да прерасне в кавга, след което и двете страни ще съжаляват за казаното. Но ако постоянно ви се налага да влизате в образ и да се молите за услуга, може би трябва да се замислите: „Това ли е вашият човек?“

2. Остави ме на мира, как се справях без теб преди да те срещна

Жените, които винаги разчитат само на себе си, е трудно да свикнат, че в живота им ще се появи мъж, който проявява внимание и грижа. Някои психолози са на мнение, че не трябва да свикваме с чужда помощ. Други обаче отричат тази теза. Истината е, че всяка жена иска да е слаба и да се погрижат за нея. Ако обаче се страхува да го покаже и винаги се прави на силна пред мъжа, може да предизвика редица конфликтни ситуации.

Важно е мъжете да се чувстват полезни. Когато той предлага да носи тежката чанта, вместо вас, това съвсем не означава, че сте безпомощни в очите му. Позволете му да бъде истински мъж и да се погрижи за вас. Така ще се почувства герой и ще ви заобича още повече, просто защото му позволявате да бъде силен. Част от мъжкото его е да е защитник и покровител.

3.Кой ти е по-важен приятелите или аз?

„Може би искаш приятелите да ти сервират и закуска в леглото?“, започват много от скандалите. Може да посочите безкрайно много причини, че се дразните от неговото обкръжение, задавайки въпроса: „Кой ти е по-скъп: приятели или аз?” Да има и случаи, когато партньора се опитва възможно най-малко време да прекарва с вас, тогава може би става въпрос за приоритети. Например, ако сте се разбрали да отидете на кино, но в последния момент той отмени всичко заради забавления с приятели. В този случай е очевидно, че не ви цени достатъчно.

Но ако непрекъснато му натяквате, че приятелите са по-важни, ако не му се доверявате. Не го пускате на мъжко парти, не му давате да гледа футболен мач. Нещо куца. Мъжът не иска просто да сте двойка, а и да си имате доверие. И въпроси от рода: „Пак ли ще излизаш с тях?, „Нямаш ли си дом?“, „Що за мъжко парти е това“, „Значи тях по-обичаш от мен?“. Водят до едно – Раздяла.

4. Няма ли да смениш най-накрая тази риза, остава и да си легнеш с нея?

Мъжете не искат и не могат да обличат дрехи, които не са им удобни, само и само да изглеждат добре. Те просто не искат и това е всичко. Ако не харесвате имиджа на човека до вас, поговорете. Но нека разговорът не с онзи категоричен тон: „Престани да се обличаш така, излагаш ме“ . Не е ли по-важно всъщност да цените в партньора си това, което е под дрехите. Да, именно- душевността и качествата, които притежава.

Ако в гардероба на приятеля ви няма дрехи, с които би могъл да отиде на някое официално събитие – подарете му. И вечерта, когато облечете онази красива вечерна рокля, той няма да има сърце да ви откаже да облече панталоните и ризата, които сте купили.

5. Бившият се справяше с всичко сам, а ти си един, нищо не става от теб

Всеки истински мъж, никога няма да ви сравнява с неговите бивши приятелки. Вие за него сте – единствената. В отговор той очаква същото. Той изобщо не се интересува какъв майстор е бил Георги или колко безполезен е Иван. Подобни разговори могат да разгневят дори и най-спокойния и търпелив мъж. Момичета,един съвет. Никога, никога не го сравнявайте с някого от бившите си.

Изпадали ли сте в такива ситуации ? Кажете ни как сте се справили с тях? Коментари