Какво вбесява жените? Как да преодолеем конфликта.

Какво вбесява жените?
На този така прост въпрос, може да се отговори и съвсем простичко. Всичко, господа. Всичко, което вие правите е “неправилно”, ако то не е по вкуса на една дама. Една жена може да избухне за стотна от секундата и да ви вгорчи целия Ви ден. А защо не и седмица.

Няма как да си обясните защо от една ваша дума или жест, тя вече е грабнала метлата. Ядосана е, плаче, нервничи. Сигурно има защо, но мъжът все се оправдава, че не разбира от намеци, натяквания, подхвърляния.

Искате ли нещо от тях: „Говори им направо“.

Да, мъжът има нужда от уют и спокойствие, но когато жената до вас не е емоционално задоволена, спокойствието Ви бързо ще отиде по дяволите. Не забравяйте, че тя иска да вижда същия кавалер, който сте били в началото на връзката. Да не спирате да я ухажвате, да я обичате, да и повтаряте, че е незаменима.

Според психолозите 90% от скандалите във всяка връзка идват от неподходящия тон на гласа.

Така че внимавайте как говорите, когато искате да я помолите нещо. Нека е мило, няма да как да ви откаже, ако наистина ви обича.

От какво почват скандалите?

От всичко. Възможно да започне скандал само от факта, че си е внушила колко лошо я гледате и с неодобрение. Скандалите обикновено започват от познати на всички неща:

  1. Въобще не те е грижа за мен. Не мислиш за друго, освен за себе си. Всичко, което искаш да направиш се свежда до това да гледаш телевизия, а това ме съсипва.
  2. Чувствам се наранена, когато не искаш поне веднъж да излезем двамата. Окупирал си се у дома и никъде не мърдаш. Имам нужда да комуникираме, да вечеряме заедно навън, да се забавляваме и да бъдем по-близки. Ежедневието и сивотата ме убиват.
  3. Писна ми от твоите приятели, непрекъснато си с тях, не ми обръщаш внимание, те ли са по-важни или аз.
  4. Докога ще чакам да си прибереш чорапите от земята, няма само да ходя след теб. Научи се да бъдеш подреден.
  5. Няма ли поне веднъж да обърнеш внимание на децата. Чистя, пера, готвя, гледам децата, а ти се прибираш вкъщи и лягаш пред телевизора.
  6. Пак не се сети, че имаме празник. Преди винаги ме глезеше и ми подаряваше цветя, а сега.
  7. Стига ми повтарял, че съм надебеляла, тези пет килограма ли са ти проблем.
  8. Кога ще поправиш кранчето, което обеща. Стои така от 6 месеца.
  9. Има друга жена, затова не искаш интимност, точно днес.

И тук можем да кажем само едно. Двойка без конфликти няма.

Има конфликти и те са, защото мъжете и жените мислят различно. Оттук тръгват повечето спорове. Да, жената често се отегчава, когато той говори разпалено за риболов, любимата си марка кола, за пари и бизнес. Мъжът пък тотално “превключва“, когато тя му бърбори за нейни приятелки или колеги, които той не познава.

За жената е повече от естествено да говори за отношения, това е подсъзнателно и е изцяло свързано с нейния майчински инстинкт и грижовност. Когато обаче точно този вид споделяне от нейна страна не срещне неговото разбиране и подкрепа, жизненоважна част от нея се затваря за партньора й.

Мъжете си мислят, че е съвсем в реда на нещата да ги слушат, когато говорят за бизнес, политика, пари, коли. Жените често приемат това като досадна лекция: Аз съм учителя, ти си ученикът, слушай и внимавай. Сега”

Различно ли мислят жените и мъжете?

О, да. Мъжете използват дясната част на мозъка и затова мислят с канал „Л-логика“, жените използват лявата и за тях е по-важен канала „Ч-чувства“.
Когато жената споделя даден проблем, тя търси искрена подкрепа, а мъжът и отговаря с логика. Това също я подлудява.

Различни ли са нуждите на мъжете и жените?

Да, жените определено имат необходимост повече да говорят, особено що се отнася до връзката им. Мъжете пък от своя страна са изумени от тази потребност и коментират така: “Аз искам да правим нещо заедно, а тя иска само да говорим, писва ми”

Партньорите, които повтарят, че никога не са стигали до скандал и не водили спор, сами заблуждават себе си или не са опознали нито своите чувства, нито на партньора си.

Тези, които упорито не желаят да обсъждат проблема след това понасят последиците от трансформирането на напрежението и гнева във враждебност, емоционална нестабилност, депресия. Дълъг списък от здравословни проблеми и всякаква липса на интимен акт. Водещи психолози смятат, че случайните конфликти са признак на здрава връзка. Спорът между двама партньори не винаги е деструктивен.

Изход:

Говорете само за конкретния проблем, който е дал повод да се скарате докато не намерите заедно решение. Колкото повече проблеми изкарвате на масата, толкова по-малка е вероятността да ги разрешите. Не се опитвайте да захващате стари сметки и спорове. Все пак е било нужно тогава да повдигнете въпроса, така че ако обвинението е на повече от 6 месеца, то при всички случаи е невалидно и в никакъв случай не може да се използва като довод за разчистване на сметки.

Бъдете открити. Не мълчете. Покажете чувствата си относно конкретния проблем, който ще решавате, но без да унижавате човека до себе си, без да бъдете агресивни и без да казвате кой какво да прави.
Бъдете готови на компромиси. В една връзка те са много важни. Разговорите ще ви помогнат да сте заедно, да се обичате и да се радвате на добър интимен живот. Коментари