10 златни правила за женско приятелство

Заедно отслабвате, ходите по магазините, жалвате се от неуспешните си връзки. Твоята най-добра приятелка е твоят гръб. Спазвай тези правила и приятелството никога няма да си отиде

1. Внимавай с думите

Пази тайните й, никога не говори зад гърба й, но и не мълчи, ако някой в твое присъствие се опитва да извади кирливите и ризи.

2. Приемай всичките й плюсове и минуси

Приятелството малко прилича на безусловната любов. Вие даже имате еднакви жестове, но дои и еднояйчните близнаци нямат 100% сходство в характерите. Може да се случи да не направи това, което я съветваш. Не я осъждай веднага. вашите отношения са на основата на разбирателството, а не критиката.

3. Не замитай конфликта 

Ядосала те е или те е обидила? понякога ни се струва, че е по-лесно да почакаме докато затихнат емоциите, отколкото да обсъдим проблемите. Всички искаме да избегнем скандалите, особено с най-добрите ни приятелки. Така обаче нагнетяваме ситуацията повече. Трябва да помниш, че пред теб е сестра, която сама си си избрала и тя задължително ще те разбере.

4. Слушай преди да говориш 

Когато ти разказва за своите притеснения, първо ти се иска да обясниш какво и как да направи. Но понякога на човек му трябва единствено събеседник, а не примерен гражданин. Почакай, докато тя не те попита какво мислиш и как би постъпила на нейно място.

5. Разреши и да си живее живота 

Не сте се врекли да си посвещавате цялото свободно време. И ако гаджето й иска да е с нея по празниците, това не означава, че е нещастник.

6. Споделяй притесненията си

Приятелството е двупосочна улица. И ако ти се струва, че даваш повече, отколкото получаваш, кажи си го. Само не бъди агресивна и манипулативна. Бъди искрена.

7. Приземявай я 

На всички ни трябва по някой ритник. Подкрепяй приятелката си, но ако видиш, че постъпва гадно, кажи и го директно.

8. Намери време за нея

В първи клас сте решили, че винаги ще бъдете заедно, но мъжете, работата, децата, пречат на плановете ви и не ти позволяват да тичаш при нея веднага, когато се обади. За да не се отдалечите твърде много, по-често я кани да обядвате заедно, кани я на гости, пуснете си за стотен път любимия ви филм и пийте вино.

9. Радвай се на успехите й

Припомняй си, че не сте съперници и от сърце се гордей с постиженията й. Дори и да ти се струва, че работата й е по-престижна, гаджето по-умно, а талията – по-тънка. Не можеш да се справиш със завистта? Не подхранвай това гадно чувство. мисли за това, което ви събира, а не за това, което ви отличава.

10. Прави й комплименти

Да хвалиш другите е толкова приятно, колкото и да слушаш суперлативи по свой адрес. Не се притеснявай да повтаряш колко забележителна е тя и колко си и благодарна за всичко, което е направила за теб. И колкото по-рано направиш това, толкова по-добре. Коментари