Студът те прави дебела? Как да сме слаби и здрави

Студът те прави дебела? Защо си мислиш така? Убедена си, че ако не се тъпчеш в студеното време с висококалорични храни ще ти се срине имунитета. Да, силният имунитет е абсолютно задължителен през зимата, както и по всяко време на годината, но не е свързан само с калории. Да подсилим имунитета си не изисква кой знае какви усилия. Събрахме за вас пет прости препоръки, които лекарите дават и които ние по някаква причина не спазваме винаги.

1. Да се консумират по-малко калории, отколкото се изгарят

2. Да се яде по-малко месо

3. Да се намали до максимум употребата на сол

4. Да се яде разнообразна храна

5. Да се включат в менюто много зеленчуци

При спазване на универсалната петица от лесни съвети е много по-лесно да не се разболяваме, да не затлъстяваме и да запазим кожата в отлично състояние. А какво още не нужно, за да изкараме зимата без последствия за фигурата и здравето ни? Студът враг на тънката талия

Да не настинем 

Лекарите казват, че има три основни елемента, които поддържат имунната система през зимата: цинк, витамин С и Д. Антипростудното действие на цинка е изучено и доказано последните пет години. Яжте богати на този елемент храни: телешко, тиквени семки, орехи, боровинки Замразяването не влияе на количеството цинк в тях.

Витамин Д се натрупва през лятото, а след това равномерно се изразходва. Ако някой не се е сдобил с него чрез слънцето, може да го набави от храната или с капки. Най-достъпният източник е рибата.

С витамин С е по-сложно през зимата, запасите му трябва да се попълват непрекъснато. Да се доверим на специалистите, които казват, че вносните плодове и зеленчуци извън сезона не вредят.

Да не напълнеем

С идването на зимата, светлата част от деня намалява, а теглото ни предателски се качва. Любимият ни аргумент на всички в защита на въглехидратите е, че след 9 вечерта организмът трябва да се сгрява.- Преди 200 години може би е било така, когато не е имало нито ток, нито топла вода. Сега обаче, когато целият ден ни минава в офиса, категорично означава, че апетитът трябва да е по-умерен.

Специалистите твърдят, че ключът към стабилните килограми е разбирането на метаболизма. Всичко излишно се складира от организма в бедрата и дупето.

Още един зимен мит- необходимостта от горещи храни. Супите са културна традиция, а не залог за здравето ни. Ястия по -топли от 70 градуса, имат като цяло канцарогенен ефект. Доказано е, че страни, в които топлите напитки са предпочитани, са водещи по брой ракови заболявания. Студът те прави дебела?

Запази красотата

Сладко – сведи употребата на захар до минимум. Тя добавя килограми и те прави сънлива и бавна. Яж за десерт банани, съдържащи въглехидрати и полезни за косата биотин.

Мазно – Маслата предпазват кожата от зимни проблеми/ белене, зачервяване, сърбежи/. Те поддържат обмяната на топлина. Ежедневно добавяйте в храната 1-2 лъжици ленено семе и и зехтин.

Кисело мляко – Сухотата и загубата на еластичност ще избегнете, добавяйки във всекидневното меню кисело мляко. Кожата ти ще е по-хубава, заради повишеното производство на колаген.

Строги диети – Намаляването на калориите в ежедневието е в разрез със задачите на организма през зимния сезон. въпреки това четири пъти в седмицата се старай да не ядеш тестено и сладко Коментари