Каква храна да похапваме според жанра филм, който гледаме

Обикновено го правим у дома – пред телевизора, компютърния екран, може би таблета, и имаме по нещо за хапване наоколо. Всъщност видът на храната има значение. Авторите му подбират различни видове храни, които според тях са подходящи за основните филмови жанрове. Ето как изглеждат препоръките им:

Приключенски

Тези филми имат особен заряд и могат да ви накарат да потънете в сюжета им. Ядки и чипс са смятани за перфектно съчетание, тъй като консумацията им става механична – от пакетчето към устата и няма да ви разсея. Въпреки това, внимавайте с чипса, макар и да го обичате – той не е от здравословните храни.

Екшън – пуканки 

Екшъните са филми, изпълнени с много действие и държащи ни в постоянно напрежение. Определено пуканките са най-предпочитани и вървят ръка за ръка с гледането на филм за хората от много култури по света. Пуканките са заредени с антиоксиданти, които могат да предотвратят развитието на сърдечни болести. Разбира се, ако не са „удавени“ в сол и масло или олио.

Комедийните

филми са тези, които развличат много, разсмиват и може да бъдат придружени от пицата.

Драма 

Ако сте почитател, наблегнете на шоколада. Обикновено драмата действа потискащо и плачливо. Точно за това, хапвайте повече шоколад. Той ще увеличи нивото на допамин в мозъка и ще ви помогне да се успокоите и да бъдете по-щастливи.

Исторически филми

Експерти съветват докато гледаме исторически филми да наблягаме на плодовете и в частност, на боровинките. Тази суперхрана подобрява концентрацията и паметта за срок от 5 часа. Независимо колко сложно заплетен е филмът, ще може да запомните повече от фактите и годините, за които се разказва.

Трилър. 

Когато гледате трилър, избягвайте да консумирате червени храни. Те действат подсъзнателно като засилват усещането за страх. Добър вариант е да наблегнете на ментови бонбони, кекс с мента и мохито. Ментата може да ви направи по-бдителни и да се насладите на всяка сцена и усещане, създадено от филма. Тя има и последващо успокоително действие, което ще ви помогне да заспите по-лесно.

Научно-популярен филм.

Ако сте решили да сготвите храна у дома и да гледате научно-популярен филм, то рибата е чудесен избор. Тя е богата на омега-3 мастни киселини, които са свързани с когнитивните ползи и подобряването на паметта. С консумацията на риба, ще си спомняте какво виждате на екрана по-дълго и ще запомните интересните факти от филма.

Романтичен 

Тези филми са леки и подходящи за лежерна вечер, придружена с вкусна храна. Голяма салата и морски деликатеси ще допълнят удоволствието от филмовата вечер, особено ако тя е споделена с любим човек Коментари