Каква майка сте според зодията

Всяка майка би трябвало да има индивидуален подход при общуване със своето дете. Този подход понякога не е свързан само с характера. Той може бъде описан много точно и чрез зодиакалния знак на майката. Голяма част от астролозите са категорични, че зодиите играят съществена роля за изграждането на характера на даден човек и съответно отношението му към околните.

И сега по- конкретно – вашето поведение в ролята ви на майка може да се отличава от описанието, но това не ви пречи да го прочетете внимателно. Може би ще обърнете по-голямо внимание на неща, които по-рано изобщо не сте забелязвали.

Майката Овен

Твърде рано започва да смята децата си за пораснали. Децата й израстват свободни и самостоятелни, но при тях детството е съкратено. От рано им се възлага отговорност за дома. Докато самата майка, без да забележи, организира живота в къщата, както й е по-удобно, без да взема предвид нуждите на децата. Затова децата имат отслабено чувство за дом, което в бъдеще оставя отпечатък върху техния семеен живот.

Майката Телец

Тези майки са много грижливи, на първо място в материално отношение. Децата са добре нахранени, облечени, обути, поддържани. Те даже прекалено покровителстват своите деца, което от своя страна съвсем лишава от самостоятелност децата със слаба индивидуалност, а тези със силна я изразяват чрез протест и желание по-скоро да се изнесат от дома.

Освен това майката Телец се стреми да привърже детето /по-често дъщерите отколкото синовете/ към себе си и контролира живота им дори и след брака. Телеца дарява много емоция на детето си.

Майката Близнаци

Майката Близнаци леко общува със своите деца, но повърхностно. Затова децата рано престават да се обръщат за съвет към тях, даже и когато майката реално би могла да помогне. Но приятелските отношения с децата се съхраняват за цял живот.

Майката Рак

Емоционалната атмосфера в дома е даже прекалено интензивна. Децата на такива майки не изпитват недостиг на родителски емоции. Обратната страна на това – прекалено безспокойство за децата и тревожност. Това понижава устойчивостта на нервната система на децата. Майката Рак е топла и любвеобвилна, но много сериозно се отнася към възпитанието на децата и тяхното образование. Затова тези деца израстват много „семейни и одомашнени“. Ранното емоционално развитие, под влиянието на мамините чувства, създава по-напред в развитието проблеми в сърдечните дела.

Майката Лъв

Тя вижда себе си по-добре, отколкото децата си. Тя обича да говори за децата с приятелки, но отделя внимание основно на външната страна. Децата й изглеждат добре, красиво са облечени, но на техният вътрешен свят отделя недостатъчно внимание.

Майката Дева

Много грижлива и готова да поддържа детето си цял живот, но тя изразява повече своите чувства на дело, а на детето често просто не му достигат ласки. Тези майки построяват отношенията с децата като „с равни“, постепенно преминават от родителско към приятелско общуване. Това е много добро за социалното установяване на детето. Но на тези деца често им липсва родителския авторитет.

Майката Везни

За детето тя по-скоро е приятелка, отколкото майка. Това особено се отнася за дъщерите. Когато дъщерята поотрасне, те са като приятелки, а не като майка и дъщеря. Такова възпитание много помага на децата в техните бъдещи сърдечни и семейни отношения. Но ако майката е самотна, тя очаква от детето, то да запълни празнината на партньора, още повече налагайки му своя емоционален живот. Ако имат бурен роман, то те могат изобщо да забравят за своите деца.

Майката Скорпион

Постоянно създава на децата емоционален стрес. Тя е склонна да се намесва във всички ситуации в живота на детето, самата преживявайки го много остро. На тях им се иска постоянно да държат децата под свой контрол. При това, разбира се, ограничавайки самостоятелността на детето в емоционален план, тя му оказва много силна поддръжка.

Майката Стрелец

Тя е по-внимателна към детето от Лъв и Овен, помага му в интелектуалното развитие. Но в емоционален план, детето е оставено твърде рано само със себе си. Затова техния личен живот се построява „както дойде“.

Майката Козирог

Много организирана. Прекалено сериозното й отношение към правилния режим и реда у дома може да предизвика у детето чувство за ограничение на свободата. Несъмнено това е базирано на уважението към личността на детето. При това децата на Козирозите се развиват много бързо в интелектуален план. На тях, както и на децата на Девите не им достигат ласки. Сдържаността на Девите и Козирозите в проявата на любов е причина за тяхното бавно емоционално развитие.

Майката Водолей

Тя е най-авторитарната от всички въздушни знаци. Затова децата със силна индивидуалност израстват като бунтовници. Децата със слаба индивидуалност могат напълно да се подтиснат и за цял живот да останат привързани към майките. В по-голяма степен това се касае за дъщерите. Синовете на майките Водолеи често стават „мъже под чехъл“.

Майката Риби

Не умее точно да прокара граница между себе си и децата. Те усещат децата като продължение на самите себе си. Затова децата често са посветени в такива подробности от техния живот, които им е рано да знаят. Това способства за по-ранното съзряване на детето в емоционален и сексуален план, но ги лишава от добра етична опора. Коментари