Каква зодия сме според според древния хороскоп на маите?

Маите са известни със своите дълбоки математически и астрономически знания. Зодиакът им е създаден на базата на лунния календар и има не 12, а 13 зодиакални знака. Всеки продължава 28 дни, колкото трае един лунен цикъл. Както и в китайския хороскоп, и при маите отделните знаци, са свързани с животни.

 

1. СОКОЛ / 7 февруари – 6 март/

Това са упорити хора със силен дух. Те знаят какво искат от живота и на-вече как да го постигнат. Винаги имат цел. Родените в този период обаче обичат да командват и често са лидери. Мразят да бъдат контролирани и да получават заповеди. Най-добре работят, когато са независими и сами взимат решения. Те са много интелигентни, а и обичат да обогатяват своите знания.

В любовта положението е по-различно. Причината е, че са твърде критични. Партньорът им трябва да им подхожда интелектуално. Родените в този знак не са сухари. Те обичат забавленията, а слабостта им са луксозните вещи. Умеят да изкарват пари лесно, така че това не е проблем за тях. Разбират се добре със змия, бухал, катерица.

2. ЯГУАР / 7 март- 3 април/

При маите това животно олицетворява съчетанието между сила и слабост. Такива са хората, родени в този период от годината. Те са решителни, твърди, смели и не се страхуват да се изправят пред предизвикателствата на живота. В същото време имат и слаби страни. И това са тяхното безразсъдство и желание за независимост. А и са твърде щедри към другите. Готови са да дадат последното, което притежават и никога не искат нищо в замяна. Не харесват рутината и монотонната работа. За щастие това не им носи икономически неприятности. Те много добре знаят стойността на парите и затова, промените които правят винаги са за добро. Представителите на този знак са способни да изригнат неочаквано срещу партньора в живота си, ако се нещо ги обиди. Бързо им минава и прощават. Лошата им страна е, че са прекалено нарцистични и обичат винаги да бъдат център на внимание. Обичат да се грижат за тях. Разбират се добре с паун, бивол, костенурка.

3. ЛИСИЦА /4 април – 1 май/

Представителите на този период от зодиака не са хитри. Те са винаги на разположение и готови да откликнат с помощ или добра дума. Лисиците са много лоялни и имат изключително чувство за отговорност. Затова всички ги харесват и искат да бъдат техни приятели. Отстрани изглеждат срамежливи и затворени, но далеч не са безпомощни. Особено, когато трябва да оправят нечий чужд проблем. Те умеят да намират бързо решение, а и са много добри слушатели. Лошата им черта е, че колкото са щедри и всеотдайни към другите, толкова пренебрегват собствените си интереси. Лисицата е перфектният работник. Тя обаче не е лидер. Обичат да работят в екип.

В любовта нещата им се получават по лесния начин. Проблемът е, че често бъркат приятелството със страстта. Но пък са честни и напълно отдадени на своята половинка, след като най-после я открият. Връзките им са щастливи и продължителни. Не са импулсивни, но пък правят всичко от сърце. Имат добри взаимоотношения със змия, гущер, скорпион

4. ЗМИЯ- /2 май – 29 май/

За маите змията е не знак, а знамение. Тя е с изключителен умствен потенциал. Родените в този период са целеустремени, постоянни, сериозни и много мъдри. Змията е много решителна, но тя подхожда мъдро по всички въпроси. Недостатък са гневът и жестокостта, с които може да се удави този, който дръзне да пресече пътя и. Когато прави нещо, змията не обича да бъде безпокоена. Представителите на този знак са способни и мъдри, те могат ад бъдат отлични учители, но също така боравят умело с пари, което ги прави успешни финансисти или търговци.

В любовта са взискателни. Веднъж спечелили партньор, те го обсебват изцяло и контролират живота му. Понякога това се изразява в твърде много глезене и задоволяване на всички прищeвки. Змията е страстна, умела в секса и обича да доминира, дори в леглото.

Разбира се добре с маймуна и елен 

5. КАТЕРИЦА /30 май- 26 юни/

Има силна интуиция. Катерицата е свързана с плодородието и затова хората, родени в този период, са благословени да бъдат плодотворни във всяка една област. Те раждат много, и то добри идеи. Много държат на своите приятели и запазват връзката си с тях до края на живота си. Обичат да общуват, което ги прави чудесни в професии, които изискват комуникативни умения и изобщо места, където има много хора. Тихата работа не е подходяща за тях.

катерицата създава много здраво семейство и е перфектната половинка , независимо от пола. Има само един проблем. Трудно се решава да се обвърже, не защото търси идеалният партньор, а тъй като се опасява, че е незряла и нестабилна. Жените от този знак са много съблазнителни и атрактивни. И дата пола търсят духовен партньор.

На една вълна са с бухал и сокол

6. КОСТЕНУРКА /27 юни- 25 юли/

Представителите на този период се разпознават отдалеч. Те са тихи, спокойни, ведри и приемат всичко с философско търпение. Знаят, че ако вървят бавно, ще стигнат много далече, отколкото ако бързат. Точно като костенурките. Освен това са упорити, но и умерени в очакванията си. Приемат спокойно паденията или крачките назад, защото са убедени, че с течение на времето ще постигнат всичко начертано. Това, което не се случва изведнъж, ще стане постепенно. Това е тяхното мото и те не му изневеряват. В работата са много сериозни и приемат поставените задачи с изключително внимание. Постигат успехи, макар и бавно но за сметка на това пък са трайни. Колегите им имат доверие и знаят, че могат да разчитат на тях, когато се наложи.

В любовта отварят сърцата си трудно и често остават неразбрани. Но не са от камък , по скоро са силно уязвими и затова се опитват да се предпазят. Онзи, който успее да пробие черупката им, ще бъде истински късметлия, тъй като те са изключително лоялни, отговорни , емоционални и отдадени партньори.

Подходящи за тях са змия, бухал и катеричка

7.ПРИЛЕП /26 юли- 22 август/

Родените под този знак са може би един от най-умните. Освен това са надарени с изключителна интуиция. Освен това са надарени с изключителна интуиция. Когато разговаряте с тях обаче, може да останете с впечатление, че пред вас стои глупак, когато лесно ще се преметнете. Не се лъжете. Това е така, защото прилепът иска да ви заблуди. Надарени са със силно шесто чувство. Представителите на този период добре усещат пред кого какво да разкрият с кого си заслужава да бъдат приятели. Рядко правят грешки в избора си и решенията , а рисковете , които предприемат , обикновено се оказват с успешен край. В работа са неуморни и не се спират пред никакви бариери. Справят се с лекота с всички задачи и умеят да намират отговори дори там, където другите не виждат такива. Родени са за лидери, но и се грижат много за подчинените си. Като колети също са обичани. По-добре работят, когато са оставени на спокойствие и над тях не се прилага сила.

Прилепите са красиви. Те почти винаги имат впечатляваща външност. Освен това са с весел характер, оптимисти по природа. Лесно намират партньор, но много държат да им бъде верен. И мъжете, и жените от този знак изискват много от човека до сее си, но в същото време отстояват своята независимост.

Създават стабилна връзка с паун, катерица, змия.

8.СКОРПИОН /23 август – 19 септември/

Не правете грешка да размахвате ръст на скорпиона. Ще си плащате затова с години. Също така не го молете за услуги, тъй като и тях ще изплащате дълго време. Скорпионът има невероятна памет и никога не забравя особено лошите неща. Положителните му страни обаче не са никак малко. Хората от този знак са харизматични, лесни, увеличат околните с идеи, притежават много добри аналитични умения. и забележително чувство за детейла. Верни приятели са, но доста прецизно подбират хората около себе си. Биха могли да работят най-различни неща. И е сигурно, че с каквото и да се захванат, не просто ще успеят, а ще бъдат едни от най-добрите. Много им приляга работа, свърна с организация. Нея биха я вършили с огромно удоволствие и дори със страст, от което биха спечелили всички.

В любовта са верни партньори. Но горко му на онзи, които реши да им изневери. Скорпионът ще се наслади на отмъщението със страшна сила. И то ще бъде болезнено за провинилия се. Лошата черта е, че обича да доминира, ревнив е и има силно чувство за собственост, което упражнява постоянно над партньора си. Хората от този знак са майстори в секса.

Пасват си идеално с лисица и гущер

9.ЕЛЕН /20 септември- 17 октомври/

Те са чувствителни, креативни натури. Обичат да бъдат обичани. С тях се живее леко, спокойно, защото са нежни, и в думите , и в делата. Но е много важно да бъдат оставени на свобода. Елените не бива да бъдат притискани, както в избора на работа, така и в приятелства. Освен това се нуждаят от природата в буквалния смисъл. Контактът с дърветата ги зарежда, полята и изобщо животът на открито. Именно това стеснява в известна степен изборът от професии, които биха могли да упражняват. Онези , които дават повече свобода, определено са за тях. Да избягват такива, които биха ги приковали в затворено помещение с часове. Елените са призвани да бъдат добри художници, сферата на забавленията, също са подходящи за тях. Те влагат много въображение в работата и дават интересни идеи, което ги прави много добри в професии, които изискват креативност.

Що се отнася до любовта, ленът винаги е влюбен и не може да живее, без да отдава своите чувства на избрания човек. Представителите на този знак са много чувствителни, но и лесно раними.

С партньори като змия, маймуна и костенурка, биха намерили разбирателство.

10. БУХАЛ /18 октомври – 14 ноември/

Те са другите от зодиака на маите. Благословени са със шесто чувство. Умеят не само да предусещат мислите и настроенията на околните, но и да предвиждат как ще се развие една ситуация в бъдещето. Това ги прави изключително далновидни работата, тъй като така спомагат за преодоляване на доста пречки и проблеми. Проблемът им е, че понякога твърде много се притесняват за онова, което предстои, особено, ако не виждат добро развитие на нещата. Ако работите с бухал, е важно да бъде максимално честни и открити, защото бързо хваща лъжата, която искрено ненавижда. По- добре признайте грешката си, вместо да опитате да прикриете. Пред бухала това няма да мине. Добър колега е, тъй като е честен о отговорен. Може е да работи различни дейности, но е чудесен там, където интуицията е от огромно значение. Умее да организира добре хората, а и изпипва всички детайли, такd че да улесни колегите си.

В любовта родените този периоди са верни, но и изискват подобаваща вярност и от партньора си. Не крият чувствата си или притесненията си, искрени са, но внимават да не се натоварват прекалено човека до себе си със своите тревоги и страхове. като по-млади са свободомислещи и с неспокоен дух, в зряла възраст стават по- умерени.

Допадат си със сокол, паун, катерица

11. ПАУН /15 ноември – 12 декември/

Красив и наперен, паунът обожава да е в светлината на прожекторите. Обича състезанията, в които неизменно побеждава. Родените под този знак са екстравагантни, оригинални, винаги елегантно облечени, дори да отиват до кофата за боклук. Основният им недостатък е, че се нуждаят от мнението на околните, такd както въздуха, който дишат. При това е важно мнението да е положително и много ласкателно. Онзи, който се опитва да ги критикува изпада от листата на приятелите им. Паунът харесва предизвикателствата и не се страхува да се бори за постигането на своите цели. А те са винаги високи. когато набележи една позиция, той не се спира ред нищо, докато не я постигне. По пътя всеки друг кандидат ще бъде препънат и фино отстранен Представителите на този период умеят да запазват самообладание във всяка ситуация и не се страхуват от отговорности. Харесват високите постове и изобщо обичат да командват.

В любовта също предпочитат да бъдат главни действащи лица. не харесват монотонното ежедневие и умеят интересно а разнообразяват семейния живот. Инициативни са, нов същото време се стремят към силен партньор, който да им отговаря напълно. добре се грижат а себе си и своето семейство.

Разбират се отлично с костенурка, прилеп, отчасти ягуар.

12. ГУЩЕР /13 декември – 9 януари/

Като цяло представителите на този знак са приятелски настроени хора. те искрено се радват на успехите на другите и се чувстват добре, когато имат възможност да им помагат. Обичат ад работят, но понякога твърде много говорят и по-малко действат. Когато харесват нещо, изпадат в еуфория, която става достояние на всички около тях, дори и непознати. Обичат да завързват контакти, да комуникират с хора, да обсъждат, да дават съвети, дори никой да не им ги търси. Смятат, че имат точна информация за всичко и че винаги са прави. Няма вариант вие да знаете повече от тях, а те да грешат, дори и на практика да е точно така. Обичат да работа с ума си и харесват професии, които изискват силна концентрация и анализаторски умения. Добре се справят с науката. Могат да бъдат изключително предани, но държат на своята свобода.

Подхождат си с ягуар, костенурка, скорпион. 

13. МАЙМУНА /10 януари – 6 февруари/

Родените в този период притежават едно много полезно качество и то е самоиронията. В тежки ситуации тя много им помага. От най-ранна възраст се стремят да бъдат независими и обикновено го постигат. Когато не успеят да бъдат свободни по начина, по който го разбират, стават раздразнителни и си го изкарват на околните. Под обстрела понякога попадат и приятелите, за което след това съжаляват., но стореното няма как да се поправи.

Маймуните имат неспокоен дух, обичат приключенията и пътешествията. Обожават да откриват нови места и да се срещат с нови хора. но са и малко странни. И точно това е проблемът им. Странното им поведение може да попречи да открият перфектната работа или ако намерят, да се задържат и развиват в тази област. Непостоянството също играе лоша шега. Те могат да бъдат силно концентрирани и пълни с иновативни идеи, но трябва да поработят над себе си, за да се реализират. Флирт, флирт, флирт. Така си представят връзките. харесват изненадите, стига да са умерени. Особено жените от този знак. бързо се влюбват, но и често сменят партньорите си. Понякога цял живот безуспешно търсят идеалния.

Сродната им душа е сред родените в знака на змията и пауна., Коментари