Как да се грижим за гърдите, за да имаме красив и стегнат бюст

Това, с което се храниш би могло да повлияе на бюста ти по изненадващ начин. Има ужасно вкусни неща, но гърдите ти могат да пострадат и да развалиш красивия чифт, който притежаваш. Да проверим все пак какво се случва, когато си хапвате разни неща.

1. Йо-йо диетите намаляват твърдостта им

Ако се завъртиш в онзи омагьосан кръг от сваляне и качване на килограми, има опасност свързващата тъкан на гърдите да се отпусне и гърдите ти да придобият вид на „чорапче“. Само 5 килограма надолу и нагоре и влизаш в рисковата зона.

2. Кофеинът предизвиква болка в гърдите 

Това съвсем не е е шега, а обосновано научно твърдение. Експертите в тази област са напълно убедени, че храните и напитките със съдържание на кофеин допринасят за чувствителността на бюста преди цикъл. За да избегнеш дискомфорта, забрави за шоколада, кафето, колата и чая в седмицата преди цикъла ти. Така спасяваш себе си.

3. Алкохола увеличава риска от рак на гърдата

Това не означава съвсем да спрете, но и не прекалявайте с напитките. Две бири, две чаши вино или уиски дневно, увеличават шанса да развиеш болестта. Ракът на гърдата е опасен и ако не се диагностицира навреме, лечението е доста трудно.

4. Прием на много мазнини

Прекаленото приемане на мазнини също е рисков фактор за рак. За жените преди менопауза, консумиращи животински мазнини, които се набавят от червено месо и млечни продукти, съществува повишен риск от рак на гърдата.

5. Непрекъснатите диети водят до стрии 

Това е очевидно. Всяка дама, която държи да е слаба, но само през лятото се впуска в хранителни режими, които не съответстват на нейния ритъм на живот. Честото наддаване и сваляне на теглото насилва деликатната кожа на гърдите и се появяват „гадните“ стрии.

Красив бюст сега! Как да го направим

1. Пази се от слънцето

Кожата на деколтето е изключително чувствителна. Почти колкото тази на лицето. Дори ограниченото излагане /само за 15 минути/, може да причини кафяви петна, преждевременно състаряване и генетични увреждания, които имат вероятност да доведат до рак на кожата. Предпазвай се със слънцезащитни продукти поне с 20 фактор всеки път, когато се намираш на открито. Мажи се, дори когато си облечена със светла блуза или потниче, защото материята е достатъчно тънка, за да преминат UV лъчите.

2. Зачервявания и гъбички по гърдите 

Този обрив се получава заради гъбични наслоявания на някои участъци по тялото, където кожата се търка една в друга. Препарат против гъбички или пудра за тяло, които се поставят два пъти дневно би трябвало да предотвратят обрива. За да избегнеш раздразненията гледай да предпазваш гърдите си от изпотяване. Така че взимай душ винаги след тренировка и използвай талк, за да се абсорбира потта.

3. Хидратирай ги

Кожата на гърдите е нежна и се нуждае от хидратиране, особено през зимните месеци, когато нивото на влажност на въздуха е ниско и кожата е склонна към изсушаване. След душ и преди лягане нанасяй неароматен овлажняващ лосион, за да поддържаш кожата си добре хидратирана.

4. Спри цигарите

Ако не можеш да ги спреш поне се опитай да ги докараш до няколко дневно. Пушенето изсушава кожата на горната част на гръдния ти кош. Руши колагена, поддържаш дермиса /кожен слой, който се намира под епидермиса/. Възможно е да се сдобиеш с бръчици, както и с червени петна, предизвикани от спукани кръвни телца. Коментари