11 абсурдни начина за съхранение на храна, които работят

Рафтовете в супермаркетите са пълни с най разнообразни стоки за всеки вкус и редовно купуваме продукти, които ще влязат в употреба много по-късно. За съжаление много от тях се развалят бързо и отиват в кошчето. За щастие има няколко прости и доказани начини, с които да запазите продуктите свежи за по -дълго.

Ето и 11 нетривиални метода, събрани от потребители в интернет. След като изпробвахме много от тях се уверихме, че те наистина вършат работа.

1. Пресни краставички

Вземете една обикновена лъжица и я поставете в плика с краставичките. Поставете плика в хладилника и ще се убедите, че дори и след две седмици краставиците ще бъдат свежи и годни за употреба.

2. Кисело мляко и сметана за готвене

Най-добре е да съхранявате киселото мляко в кофички и заквасена сметана обърнати с главата надолу. Така се създава ефект на вакуум ефект, който предотвратява развитието на бактерии. Ако вече сте ги отворили прехвърлете остатъка от продукта в буркан, който се затваря плътно.

3. Брашно

За да предотвратите появата на инсекти в брашното, поставете парче обикновено готварско фолио върху него. Бабите прилагат този метод от десетилетия. И действа. Досадните мухи няма да нападат брашното дълго време.

4. Ягоди

Ягодите са бързо развалящ се продукт. За да ги запазите свежи по-дълго време измийте ги със смес от две супени лъжици оцет в три чаши вода. Измийте с тях ягодите и се наслаждавайте за по-дълго време на свежите плодове.

5. Домати

Замразените домати могат да се използват за приготвяне на сосове и супи без да се прибягва до консервация. Те се съхраняват, без да се обработват. Директно се поставят в пликове и във фризера. В тази си форма издържат до шест месеца.

7. Магданоз

Увийте магданоза в леко влажна кухненска хартия, сложете го в плик, като се опитате да премахнете излишния въздух и съхранявайте в хладилника. Той ще остане свеж и няма да пожълтее. След няколко седмици магданозът ще е все едно откъснат от градината.

8. Хляб

За да избегнете плесенясването на хляба, просто сложете стрък целина в торбата.

9. Авокадо

Ако искате авокадото да узрее по-бързо, поставете в същия съд банан. Бананът активно отделя етилен, с който ще ускори узряването на авокадото.

10. Салата

По-добре е листата от маруля да се увият във фолио за свежо съхранение. Така те ще се запазят хрупкави до няколко седмици.

11. Лимони

За да запазите нарязания лимон свеж по-дълго, можете да го топнете в сол преди да го поставите в хладилника.

  Коментари