Спортуваме според зодията? Да, да, много пъти да!

Може би това кога сме родени оказва влияние и на предпочитанията ни за спорт. Малко или много всички вярват, че зодиите определят нещо в живота им. Според някои по-авангардни схващания в тази посока, всеки знак в зодиака управлява определени части от тялото, които от своя страна се отразяват на здравето ни, дори на такива малко очаквани страни като начина, по който трябва да правим упражнения.

Чудели ли сте се някога защо винаги си контузвате коляното или защо плуването е толкова естествено за вас? Причината може да е в зодията ви.

Когато един знак „управлява” определени части от тялото, всъщност е добре да избягвате дейности, които могат да навредят на тази част. Например зодия Лъв управлява сърцето, затова лъвовете са предразположени към сърдечна недостатъчност.

Следователно Лъвовете трябва да правят упражнения, които помагат на кръвообращението и да внимават да не се претоварят. За тези, които не могат да се наситят на астрологията, има цяла сфера, посветена на медицинската й страна, но тази информация е едно добро начало, което ще ви помогне да разберете какви упражнения да правите според зодията си.

Овен:

Овен (21 март - 20 април)

Овен (21 март – 20 април)
глава, мозък, очи, лице и мускули

Упражненията са нещо естествено за вас, тъй като подобряват настроението ви и понижават стреса. Обичате да печелите и затова сте привлечени от спортове, в които има пряко състезаване, но трябва да избягвате всичко, което предизвиква гняв, защото това води до високо кръвно налягане и потенциално главоболие.

Привидно харесвате изблиците на интензивност и потене. Но внимавайте какво правите – невниманието може да доведе до отоци и натъртвания или дори до травми на главата. Дейностите, към които трябва да се насочите са тенис, моторни спортове, футбол, каране на колело за издръжливост, вдигане на тежести и фехтовка. Внимавайте да не се претоварите и не очаквайте незабавни резултати.

Телец:

Телец (21 април - 21 май)

Телец (21 април – 21 май)
врат, гърло, щитовидна жлеза, гласни струни и сливици

Телците обичат комфорта – и храната – затова за тях правенето на упражнения може да е като неприятно задължение. Но всъщност сте предразположени към напълняване с възрастта, затова трябва да участвате в редовни активни упражнения. Лесните разтягания или упражнения за издръжливост ще ви свършат работа, ако добавите към тях нещо като танцуване например. Избягвайте свръх състезателните спортове.

Дейностите, които могат да погъделичкат капризите ви са джогинг, тенис, уиндсърфинг, ски и бели денс. Природата ще ви мотивира, затова се разхождайте или карайте колело сред приятни пейзажи. Слушането на музика също ще добави удоволствие към упражненията. Дори работата в градината и разхождането на кучето ще помогнат. Тъй като обичате да си стоите вкъщи, може би е добра идея да си купите съоръжения за упражнения у дома.

Близнаци:

Близнаци (22 май - 21 юни)

Близнаци (22 май – 21 юни)
ръце, китки, бели дробове и нервна система

Типичните Близнаци (ако има такова нещо) са постоянно в движение, затова обикновено ежедневния ви начин на живот помага да се поддържате във форма. Имате нужда да избягвате скуката и рутината – рядко се придържате към нещо, което не ви стимулира умствено. Включването на музика и социални дейности в тренировката може да ви държи мотивирани. Избягвайте да дишате плитко и не се претоварвайте, защото белите ви дробове са доста чувствителни.

Груповите упражнения и спортове и гимнастиката са добри варианти. Освен това, тъй като сте близнак, ви е приятно да спортувате с партньор. Ако можете да намерите времето (и вниманието) да се занимавате с йога, ще успеете да се предпазите от настинките и грипа.

Рак:

Рак (22 юни - 23 юли)

Рак (22 юни – 23 юли)
гърди, гръдна кост, стомах, храносмилателна система и матка

Като отговорни хора, Раците са способни да открият един спорт или упражнение и да му се посветят в дългосрочен план, давайки всичко от себе си. Водните спортове и отборните такива също ви привличат. Това звучи ли ви като някой известен олимпийски шампион? Да, Майкъл Фелпс е зодия Рак.

Тъй като сте раци, движенията настрани ви се отдават лесно, така че добър вариант за вас са повдиганията на краката настрани и навежданията. Добре е и да разхождате кучето, но особено внимание обърнете на коремните си мускули, защото Раците са склонни да наддават в средната част на тялото.

Спортуваме според зодията? (II част)

Спортуваме според зодията? (III част) Коментари