6 сватбени гафа, които можем да избегнем

Сватбените издънки често са много забавни за гостите, но не и за тези, които са главни участници в тях. Стискаме палци да не ви се случва никога, ако ви предстои сватба. Но това не ви пречи да вземете превантивни мерки и да намалите гафовете до минимум. Ето как

Булчинската рокля

Много от гафовете започват именно с избора на неудобна рокля – или ще е прекалено дълга, прекалено голяма, тясна , за да не се диша. Със сигурност сте били на поне една сватба, на която булката с движения на анимационен герой се е спъвала в роклята си. Нашият съвет е много ясен: Ако все пак държиш на определена рокля, която е страхотна, но адски неудобна, подготви си резервен вариант, който да облечеше в разгара на купона

Обувките.

Новите и често неудобни обувки могат да развалят празника ти буквално и да направят краката на „мармалад“ само за няколко часа. А сватбите не продължават един астрономически час. Ако по принцип не носите обувки на висок ток в ежедневието, опитайте се да избегнете тази мъка и на сватбата си.

Освен, ако не държите всички да ви запомнят като падащата булка. Ако държите все пак на сватбата да се покажете с изящни високи токове – добре. Но все пак си вземете втори чифт ниски обувки, с които ще се чувствате комфортно.

В същото време облечете бельото, роклята и обувките и идете на пробната прическа и грим в този вид. Така ще сте сигурна, че в най-важния ден няма да се изненадаш неприятно от това.

Развалена прическа и размазан грим

Това е особено неприятен момент, особено в разгара на купона. Булката все пак трябва да е хубава през цялото време. Нашият съвет е да си вземете предварително един малък несесер с най-необходимите неща – гланц за устни, червило, лак за коса, фиби, фон дьо тен, мокри кърпички, парфюм, дамски превръзки.

Няма нужда да са непрекъснато във вас, имате все пак приятелки шаферки и те могат ад отговорят за тези „ценности“. В необходим момент лесно ще ги поискате от нея, за да пооправите размазания грим.

Алкохолът

Ясно е, че сватбата и самият ден ще започне и ще завърши с много наздравици и пожелания за безоблачен живот. Внимавайте с надигането на чашката, защото докато се доберете до младоженската маса, може да се окажете със замъглен и палав поглед, подскачаща походка и хълцащи. Най-лошият възможен вариант е да окупирате тоалетната. Тогава празника със сигурност ще се развали. Трикът да останеш с трезв ум, е да не отпиваш от алкохола, а само да мокриш устните си.

Тортата 

Най-фаталното нещо, което може да се случи е тортата да падне. Да, това се е случвало на много сватби, ако тържественото изнасяне не е съобразено със сложността на конструкцията й.

Многоетажните торти са изключително модерни напоследък, но все пак сте наясно, че не са най-удобни за рязане.

Играта със мазането, храненето уста в уста и.т.н, също е свързано с не малко гафове, както за бъдещото семейство, така и за тези около тях. Може да избегнете този момент. Все пак сте на сватба, а не на студентски купон.

Хвърлянето на букета

Не едно и две романтично настроени момичета са падали от, опитвайки се да хванат първи това благоуханно оръжие – булчинския букет. Чести жертви са не само неомъжените девойки, но и интериорът на ресторанта.Съветът ни е да поръчате по-семпъл букет, който не тежи 5 кг и е лесен за хвърляне. Коментари