Да обичаш себе си – по-лесно е отколкото изглежда. 30 ценни съвета как!

Всички хора по света имаме едно единствено желание – да обичаме и да бъдем обичани. Но за да постигнем желанието си трябва да се научим да ценим преди всичко себе си, да обичаме преди всичко себе си и да уважаваме преди всичко себе си.

Предлагаме ви да поемете дълбоко въздух и точно сега да стартирате промяната, като започнете да изпълнявате стриктно правилата от списъка по долу. Защо ли? За да върнете своя загубен вътрешен баланс и комфорт.

1. Престанете да се сравнявате с другите. Хората стигат до успеха по различен начин.

2. Не си толкова дебела колкото си мислиш.

3Физическите упражнения са полезни не само за външния вид, но и за душата. Ние трябва да обичаме тялото си, без значение какво е то.

4. Намери работа, която ти харесва и си в състояние да се справиш. Може би чудесно общуваш с децата и ти харесва да работиш с тях, но не знаеш това, защото не си опитвала в тази посока. 

5.  Прекарвайте повече време с приятелите. Те са по-важни от едно момиче или момче. Връзки идват и си отиват, но приятелите са завинаги – трябва да ги ценим.

6.  Отделяйте време за себе си. Няма нищо лошо, ако поискаш  да си останеш сама вкъщи в петък вечер, да гледаш филм и да хапваш пуканки. Ти избираш как да почиваш в края на седмицата, защото си работила много здраво преди това.

7. Отдавна искаш да прочетеш интересна книга, но нямаш време? В крайна сметка време винаги има. Четенето разширява въображението ти и изостря ума.

8. Прекарвай повече време на открито. Опознавай нови улици и пътеки. Ходенето е полезно. Прави го по-често, намери си компания. Ако имаш възможност за избор: да се качиш на няколко спирки на автобуса или да ходиш пеша – избери второто.

9. Снимай се. Прави много снимки. След няколко години ще разбереш, че са безценни спомени. 

10. Ако някой те е наранил – пусни го да си отиде от теб. Нека да е твоето минало, а ти продължавай напред. Ако започнеш да се ядосваш, ще навредиш само на себе си. Човек, който ти носи само болка е излишно да остава в живота ти.

11. Напиши на старите приятели и съученици. Общувайте си. Ако някой се отдалечи от вас не тъгувай. Намери нова приятели.  С течение на времето хората порастват и всеки тръгва по своя път. 

12. Звъни по-често на приятелите и семейството. Това, което си пишеш с тях в социалните мрежи не е достатъчно. Имаше и такива времена, когато нямаше социални мрежи и всички общуваха в реалния живот. Беше далече по-здравословно.

13. Кажи на родителите си, че ги обичаш. Когато вече ги няма ти всеки ден ще си мислиш за тях и ще съжаляваш, че си прекарал с тях по-малко време отколкото е трябвало. Така че започвай от днес.

14. За да си здрава, консумирай повече витамини

15. Трябва да се глезиш понякога. Но си знай и мярката. Може би от много години мечтаеш за някаква вещ, но ти е жал да пръснеш пари за себе си. А кой, ако не ти ще похарчи малко пари за себе си. Просто задели определена сума именно за мечтата си.

16. Поддържай се. От външния ти вид ще зависи и твоето настроение. Не е необходимо непрекъснато да се обличаш в анцуг и да събираш косата си на кок.

17. Напиши имената на филмите, които искаш да гледаш.

18. Бъди активен, това ще те накара да се чувстваш по-добре.

19. Намери си хоби. Може пък след това хобито да прерасне в нещо повече.

20. Винаги отделяй пари за пътешествия. Не спирай да пътуваш. Животът е кратък, виж света, със сигурност ще намериш нещо интересно и за себе си.

21. Научи се да се надсмиваш над грешките си. Ако се спънеш, не драматизирай, а направи от това закачка, която да разсмее другите.

22. Изпей песен в караоке бар. Но само, когато си в трезво състояние. Повдига настроението. Пробвай.

23. Яж по-малко полуфабрикати. Ако знаеш от какво всъщност правят тези продукти няма да посегнеш втори път към тях. 

24. Танцувай. Танцувай с приятели. Не си мисли, че изглеждаш глупаво. Весели се. Танцувай за себе си.

25. Усмихвай се по-често. Колкото повече се усмихваш, толкова по-щастлива ще бъдеш. Това прави и другите щастливи.

26. Прави добро и не чакай да ти се върне.

27. Отвори сърцето си за хората, но не позволявай на никого да се възползва от това.

28. Не бъди предубедена. Всичко в света е относително.

29. Погледни към небето. Залезите са великолепни. Погледни звездите, те са просто невероятни.

30. Никога няма да можеш да угодиш на всички. Никога няма да се харесаш на всички. Разбери това. Обичай себе си такава каквато си. Припомни си думите на Буда: Вие сами както никой друг на тази земя заслужавате любов и преданост. Коментари