Седем мита за безплодието. Част трета

Мит 4 : Да правим повече секс

Колкото по-често имаме сексуални контакти, толкова по-добре. Сексът е хубаво нещо, но за съжаление това не е достатъчна гаранция, че дори и да правите секс по пет пъти на ден, безплодието ще изчезне с магическа пръчка. Да, казват специалистите по зачеване, важно е да правим секс, но е но е важно и кога, а не в количеството. Хубаво е лекар да установи кога е вашата овулация.

Тогава и двамата партньори могат да се съсредоточат в правенето на секс около и в тези дни, за да имат успех в зачеването. Секс маратонът, запомнете, не ви гарантира зачеване. Да не се окажете изморени и изтощени , без да има резултат.

Мит 5: осиновявате дете и след това бързо забременявате

Този факт няма никакво научно потвърждение. Няма данни, че след осиновяване се забременява по-бързо. Да, има подобни случаи Но те са само и единствено при семейства, които след изследвания са разбрали, че нямат здравословен проблем. Тоест медицинска причина не е установена.

При една малка част от двойките близо 15% не може да се докаже източника на проблема. И тук именно е място да се намеси психотерапевта, защото психичното здраве играе огромна роля. Възможно е, разбира се, да си осиновите дете и това да ви помогне, макар че никога не може да бъде достатъчна гаранция.

Но ако това е само средство към вашата цел, не го правете. Децата не бива да страдат, защото ние имаме проблеми и смятаме, че благодарение на тях ще ги разрешим.

Решението би било прекрасно, ако наистина искате да направите едно бездомно дете щастливо и да го отгледате като ваше. Домовете са пълни с изоставени деца, които чака своята мама и тате. Ако го обичате като свое, не се колебайте това може да осмисли живота ви

Мит 6: Двойките, които нямат деца се развежда два пъти по-често

Ако много искате дете и това се превърне във фикс идея, то това несъмнено ще доведе до неприятни ситуации между вас и няма да е далече момента, в който вероятно ще се разделите. Но ако наистина се обичате и любовта е от първостепенно значение, всичко може да се преодолее с много търпение и всеотдайност.

Не бива никога да забравяме, че ние сме с човека до нас, защото го обичаме, не защото на всяка цена трябва да имаме потомство. Че сме с него, заради него самия и качествата, които притежава. Случва се дори двойки, страдащи от безплодие да укрепят връзката си и тя да стане по-силна и дълбока. Този проблем може да послужи за основа на нов етап от връзката ви, за възможност да се опознаете по-сериозно и да обърнете внимание на нуждите си.

Мит 7 : Семейство без деца е нещастно 

Нормално е тези, които искат потомство и нямат, да изживеят криза и униние. Но това в никакъв случай не предопределя съдбата и не завършва непременно с развод. Колко са двойките с деца, които са нещастни, разделят се и такива които нямат свое дете, но пък имат пълноценна и изпълваща връзка.

Да потомството, децата не са нашият билет за рая, нито са сполучливо сключена застраховка за семейно благоденствие и любов. Нашето щастие, може да направи едно дете нещастно, ако искаме да родим, само защото така трябва. Това е преди всичко вътрешно състояние и отношение, което не зависи от деца, дом, роднини или финанси.

Седем мита за безплодието (част I)

Седем мита за безплодието (част II) Коментари