Как да изгоним хлебарките завинаги от дома

Можем да си представим напълно ужаса, който изпитвате, когато срещнете хлебарки в къщи. Но едва ли имате друг избор, освен да се хвърлите в битката срещу тях.

Някои казват, че страхът от тези малки странни същества произтича от факта, че те са единствените на земята, които биха могли да оцелеят след ядрена катастрофа. Във всеки случай нарушават нашето спокойствие!

Известно е, че с повишаването на температурата, хлебарките се превръщат в основен проблем за много домакинства.

Разберете как да се отървете от тях. В идеалния случай без използването на опасни химикали!

1. С помощта на кафе

Твърди се, че веществата, които се съдържат в кафето убиват хлебарките или пък миризмата е това, което ги премахва. Така или иначе, кафето е един от най-добрите естествени методи за убиване на хлебарки. Трябва да имате 2-3 големи стъклени буркана, малко смляно кафе, вода и 2-3 малки чаши.

Напълнете стъкления буркан около половината с вода. Сложете кафето в малки чаши. Поставете чаша във всеки голям стъклен буркан. След това поставете тези буркани близо до мястото, където смятате, че хлебарки гнездят, или където сте ги забелязвали най-често.

Хлебарката, привлечена от аромата на кафето, ще се опита да влезе в буркана. След като попадне в буркана с вода, е почти невъзможно да избягате. Проверявайте буркана всеки ден, за да видите дали в него има хлебарка в клетка и можете да го изхвърлите съответно. Сменете кафето и водата и поставете капана отново, за да хванете повече. Повторете, докато не изчезнат напълно.

2. Дафинови листа

Това са ароматните листа, които определено имате в дома си. Техният пикантен и толкова специален аромат може да стане ваш съюзник във войната срещу хлебарката. Някои сушени листа, настъргани като прах, са всемогъщи! Поставете ги на мястото, където тези хитроумни същества обикновено гнездят или в района, където са склонни да се появяват. Уникалната миризма, която крият лавровите листа, ще отблъсне хлебарките и косвено ще ги принуди да се отдалечат.

3.Капанът с глазура и сода за хляб

Друг начин за лечение на хлебарки у дома е с пудра захар и сода за хляб. Така че можете да създадете смес от равни части сода за хляб и захар в избраното от вас количество, винаги в зависимост от размера на проблема. Поръсете малко от сместа си близо до места, които сте забелязали, че обичат да посещават. Захарта ще направи содата за хляб да изглежда като нещо за хапване и съществата, които ви притесняват, няма да могат да устоят. Онези, които го опитат, ще бъдат доведени до смърт, защото содата реагира с киселините на стомаха им и ги кара да „пукат“!

 4. Капанът с черен пипер, чесън и лук

Ако искате да сложите край на хлебарките у дома, използвайте малко черен пипер, чесън и лук като оръжие! Направете смес от една супена лъжица лют червен пипер, лук на прах и скилидка чесън в литър вода. Оставете го в ъгъла да се охлади за час и е почти готов! Сега добавете супена лъжица течен сапун и вашето творение вече може да влезе в битка! Време е да го поставите на онези места, където хлебарките обичат да посещават! С характерната си миризма ще ги накара да се втурнат да бягат и вие също ще се отървете от присъствието им!

 5. Всемогъщата борна киселина

Ако имате малки деца или домашни любимци у дома, пропуснете тази съставка, тъй като е доста токсична и изобщо не е подходяща за вашия случай. В допълнение, това е много популярен начин за примамка, който ще ви помогне ефективно да унищожите хлебарки!

Съставките, които ще ви трябват допълнително са захар и малко брашно! Така че смесете една част борна киселина на прах с една част бяло брашно и една част захар. Използвайте това тесто, за да направите топки и да ги поставите на места, където хлебарки посещават дома ви. Брашното и захарта ще действат като стръв, докато борната киселина ще ги убие.

6. С помощта на амоняк

Разтвор на амоняк е всичко, от което се нуждаете, ако искате лесно да се отървете. Две чаши амоняк в кофа, пълна с вода, са достатъчни, за да накарат хлебарките да избягат! Това, от което се нуждаете, е да изплакнете с разтвора, който сте създали, мивката на любимата си кухня и всички улуци на вашия дом. Миризмата на амоняк ще ги отблъсне! Ако повторите този малък трик веднъж седмично, никога повече няма да видите хлебарки в дома си!

 7. С помощта на краставица

Кой каза, че краставиците са само за вашата салата? За тази наша тайна рецепта Ви трябва освен краставица и фолио! Използвайте кутия, поставете вътре малко фолио и няколко парчета или кори от краставица! Оставете го на стратегическо място в къщата си, за да направи своята магия през нощта. Соковете, които има краставицата, ще реагират с алуминия и ще създадат перфектната стръв! Хлебарките няма да могат да устоят на миризмата му. Те ще влязат в кутията, слагайки край на живота си по невнимание!

Съвет 1 Дръжте водата далеч

Хлебарките могат да живеят без храна, но без вода, не. Така че не им давайте вода! Внимавайте да не оставяте неизмити съдове, както и да изхвърляте вода от мивката и от всяка друга част на дома си! Дори няколко капки са достатъчни, за да ги притиснат! И банята ви, и кухнята ви изглеждат като съкровище за тях, тъй като там могат да вкусят водата, от която така отчаяно се нуждаят, под всякаква форма.

Съвет 2 Чистотата е, наполовина решена война във ваша полза

Местата, които сами се докосват или посещават, са особено привлекателни. Следователно трябва да почистите старателно и старателно всяка част от къщата си, която със сигурност или по-скоро са минали! Използвайте подходящ почистващ препарат или дезинфектант във всеки случай, за да изтриете всички останали следи.

Съвет 3 Погрижете се за вашите повърхности

Важно е да почистите и подредите вашето пространство, ако не искате отново да виждате хлебарки у дома! Разхвърляният кухненски плот с трохите по него, но също и бюрото ви с хартията и драпираните предмети в престилката му изглеждат като рай за хлебарки. Те обичат тъмното, мръсотията и безпорядъка. Не пренебрегвайте почистването и почистването на всяка повърхност на вашето царство, без значение колко тъмно е то. Коментари