Грешките, които допускаме при нанасяне на околоочен крем

Когато се грижим за една от най-деликатните области на лицето е необходимо да подхождаме с тройно повече внимание, а редовното използване на околоочен крем е от огромно значение.

Появата на фини бръчици и тъмни кръгове под очите обикновено е характерно жените над 45 години, но от този проблем не са застраховани и момичетата и младите жени.

Стресът, недоспиването, преумората влияят зле на кожата около очите. А всичко това се изразява в торбички под очите и преждевременни бръчки, които не могат да се скрият и с най-скъпия фон-дьо-тен.

Не забравяйте, че кожата около очите е много тънка и деликатна. Освен всичко това тя има и съвсем различна физиология.

При нея за за разлика от другите част на лицето липсва последния слой подкожни мастни клетки, няма и потни жлези. Това е причината да се използва специален крем, съвсем различен от този, който се използва за лицето.

Случвало ли ви се е да си купите скъп околоочен крем, а ползата е била нулева?

И убедени ли сте, че проблемът е в продукта? Козметиците твърдят, че над 90% от проблемите, които се появяват следствие нанасяне на околоочен крем, са свързани с с неправилното поставяне и слагането на прекомерно количество. Би било добре да знаете, че ако не се нанася както е указано, кремът за очи може да навреди, вместо да помогне.

Как правилни да нанасяме околоочен крем против бръчки

Ако искате приемете нашите съвети момичета, за да нямате проблеми след това. Следвайте изброените стъпки и се радвайте на ефекта, който ще се получи.

1. Мийте винаги ръцете преди да докосвате лицето си! Хигиената е от съществено значение.

2. Когато пристъпите към нанасяне на крема за очи нека движенията ви бъдат плавни и нежни, с леки потупвания на безименния пръст. В тази деликатна зона трябва да се прилага минимален натиск.

3. Голяма част от жените поставят околоoчния крем само под очите, но истината е, че той трябва да се нанася и също така и в зоните под веждите, както и от двете страни на очите. Целта е да се постигне максимална хидратация.

4. Абсолютно в никакъв случай не нанасяйте околоочен крем върху клепачите!

5. Използвайте съвсем малко количество крем!

6. Околоочните кремове са различни. Жените обикновено посещават магазина и гледат първо марката, после цената на крема. Но на първо място трябва да разберете от какво има нужда и какви са проблемите на вашата кожа и едва след това да решите кой крем да си купите.

7. Околоочните кремове , които се разпространяват в търговската мрежа са изключително много на вид. Цента им варира 5 до 150 лева. Не се заблуждавайте по цената. Не винаги скъпото е най-удачният избор. Най-полезният за вас продукт е този, който ви кара да изглеждате отпочинали дори и след недоспиване, стрес и преумора и придава блясък и сияние на кожата ви. Коментари