Златни съвети за гладки крака

Проблемът на повечето жени е, че винаги искат да изглеждат неотразими. Е, наясно сме че красотата изисква много жертви. А едно гладко и добре обезкосмено тяло определено е част от перфектната визия. И ако дамите държат да бъдат красиви, няма кака да се мине без самобръсначката в банята или кола маската в салона за красота .

Но нека да бъдем честни, че сред всички възможни методи бръсненето определено не е за препоръчване. Основният проблем е, че след бръснене косъмчетата израстват много по-бързо, по-плътни са и коренът е по-дебел.

Разбира се има и друга страна. Когато сме изпадали в ситуация, която налага бързо обезкосмяване, бръсненето се явява най-лесният и евтин метод за бързо влизане във форма.

Тук ще ви предлагаме няколко топ съвета, които ще ви помогнат да постигнете много по-добър резултат и по-дълготраен ефект, дори и с обикновена самобръсначка.

1. Масажно масло и олио

Съветът, който ще ви дадем е тестван многократно и дава изключителни резултати. Може да използвате малко количество масажно масло, вместо продукт за бръснене. Така не само ще предотвратите зачервяванията, но няма да усещате неприятното парене и болка след процедурата. И освен това, добавяйки олио вие ще помогнете на кожата си да изглежда красива и много мека на допир. Препоръчваме кокосово или бадемово. Те определено ще защитят кожата от порязвания, а плъзгането на бръснача по кожата ще е значително по-лесно.

 Как да си обръснем краката гладко

2. Пяна за бръснене

Незнайно защо козметичната индустрия предлага мъжките продукти за бръснене на значително по-ниски цени отколкото продуктите за обезкосмяване при жените. Съветът ние е много простичък. Пробвайте да премахнете космите с помощта на пяната за бръснене на партньора си. Или пък си купете такъв мъжки продукт. Резултатите са същите. Мъжкият крем ще ви свърши прекрасна работата и определено ще спестите пари.

3. Смяна на самобръсначка

За да намалите риска от порязвания, зачервявания и алергии, сменявайте често самобръсначките си. Възможно всяка седмица. Затъпяването на ножчетата може да се отрази пагубно върху кожата, а и не е особено хигиенично да карате с едно половин година.

При бръснене се премахва горния слой мъртва кожа, която се наслагва между ножчетата. Най-добрият, но и не така евтин вариант е, след всяко ползване да подменяте самобръсначката.

4. Ексфолиант

Ексфолирането на кожата преди бръснене е важен етап от цялата процедура по обезкосмяването. Когато използвате ексфолиант ще премахнете горния пласт мъртва кожа, това определено ще предотврати навлизането ѝ в процепите между ножчетата на самобръсначката.

Най-добре премахнете мъртвата кожа с пилинг- ръкавица, след което изплакнете старателно. Ако сте фен на натурални продукти, можете да си приготвите домашен ексфолиант като смесите утайка от кафе и захар. Така едновременно ще почистите и омекотите кожата.

5. Как да избегнем зачервената кожа

Ако ви се налага спешно да излезете може да се изкушите обезкосмяването да е на сухо. Не правете това! Процедурата на сухо може да доведе до зачервявания, алергии, парене и порязване. Ако искате да избегнете тези неприятни „ефекти“, може поне да овлажните краката с топла вода. Тя ще омекоти кожата и бръсненето ще е по-лесно. Коментари