Табата – новата мода за бързо отслабване

Ако вече стягаш багажа за морето. Трескаво мериш всичко, което прибираш в куфара, за да се увериш, че ти става. Дишай! Нищо не е изгубено, дори и да не си съвсем във форма.

За да си актуална, както винаги – пред теб стои новото оръжие за съблазняване, а и ще поддържаш форма, дори докато си на почивка.

Вълшебната думичка е табата

Табата е много интензивен метод, който има изумителен и бърз ефект върху тялото, тъй като горенето на калории при него продължава и след приключване на тренировката. Методът е високоинтензивен режим, който при правилно и редовно изпълнение може да доведе до удивителни резултати.

„Протоколът табата“

Носи името на откривателя си д-р Изуми Табата, който пръв доказва през 1996 огромния физиологичен ефект от високоинтензивните тренировки.

Методът представлява съвкупност от упражнения, които се изпълняват по схемата от 20 секунди максимален интензитет и 10 секунди почивка и повторения в 8 серии.

С табата се работи за всички мускулни групи – долна, горна част и корем. А след месец редовни упражнения, тялото се променя и се появява видим релеф.

Табата на плажа? Ето какво казват професионалистите

Ползите са комплексни . Когато ходиш по плажа боса, стъпалата ти потъват в пясъка, което допълнително затруднява движенията и увеличава натоварването. А босите тренировки на пясъка се отразяват много добре на мускулите на ходилата и укрепването им. Тренировката на пясък изисква 1,6 пъти повече енергия, отколкото тези, които са на земя .бързо стягаш дупе и крака

Какво ти е необходимо?

Три неща

  1. Секси бански костюм
  2. Бутилка с вода
  3. Мотивираща музика

Подходящи упражнения

1. Клек

Застани изправена и разтвори крака на ширината на раменете -пръстите трябва да сочат напред, а гърбът а е изправен.

Вдишай и бавно се спусни към земята, все сядаш на стол. Спираш там, където бедрата ти застават успоредно със земята.

Бавно изпъни краката и се върни, издишвайки в изправено положение.

2. Скок-напад

Изпълни напад с десния крак, като сгънеш коляното на 90 градуса и задържиш торса изправен.

Отскочи напред и докато си във въздуха смени краката, така че да се приземиш в напад с левия крак напред.

3. Джъмпинг джак или подскачаща звезда

Застани в стоеж със сбрани стъпала едно до друго и пуснати ръце покрай тялото. Присвий леко колената си и използвай пръстите на краката си, за да подскочиш.

По време на отскока краката се отдалечават един от друг. Десният надясно, а левият наляво. Ръцете вдигни над главата с леко свити лакти.

Приземи се с ръце над главата и разкрачен стоеж на цели стъпала. Присвий отново коленете и отскочи до изходна позиция- спусни ръцете надолу и събери краката.

4. Бърпи

Позицията е права. Клекни и постави ръце на пясъка.

Изпъни бързо крака назад до позиция планк.

Направи лицева опора и се вдигни в положение клек. При приземяване веднага се върни в положение клек и продължи със следващата лицева опора.

5. Руско усукване на корем

Седни с леко сгънати колене. Краката ти трябва да са събрани и вдигнати на сантиметри от пясъка. Гърбът е под 45 градуса ъгъл спрямо земята. За повече натоварване може за хванеш някаква тежест.

Бавно завърти тялото, като трябва напълно да усучеш рамената. След това надясно. Коментари