Мъжете не могат да имитират оргазми, хайде бе!

Някои истини по отношение на мъжете са очевидни сами по себе си: те обичат свирките, душ от бира и смятат, че много ги бива в даването на указания. Но има и „истини“, които са пълна глупост

1. Мъжете искат да преследват жената?

Истината: Ако искаш, наречи го Клуни-ефект, но в наши дни мъжете си падат по уверени и образовани жени. Според проучване на сайта за запознанства Match.com, 90% от мъжете са съгласни жена да ги покани на среща. И добре, че е така, защото моля ви се, все пак е 2015 година.

2. Мъжете просто искат без обвързване

Истината: Не всички мъже искат секс без обвързване и дори и тези, които го искат, не непременно искат само това.

„Подобно на много други личностни характеристики, така и интересът към секс без обвързване варира изключително много както сред мъжете, така и сред жените“ – казва секс изследователката д-р Жана Врангалова.

Някои мъже изобщо не се интересуват от такъв секс. Други се интересуват само в определени моменти в живота им. Важното е да запомниш, че само защото един човек харесва необвързващия секс, това не означава, че не се интересува от любов и връзки. Едното не изключва и другото и съвсем е възможно да иска и двете.

3. Мъжете нямат биологически часовник

Истината: И двата пола влизат във връзки, и двата пола се влюбват, и двата пола искат да имат деца, особено преди да станат на 40 и двата пола искат да ги отгледат. Антроположката д-р Хелън Фишър обяснява „Мъжете искат това не по-малко от жените“.

4. Големите стъпала означават голям пенис

Истината: За съжаление, няма никакво научно доказателство, че размерът на обувките или на дланите, или на носа, е надежден индикатор за това какво има в гащите му. Мисля, че всичко това са градски легенди, казва Стивън Снайдър, лекар и секс терапевт в Ню Йорк.

5. Мъжете страшно се боят от обвързване

Истината: Не е така-казва Фишър. Мъжете искат да представят партньорката на приятелите и семейството си по-рано, отколкото искат жените, те повече търсят общественото внимание и по-рано искат да заживея заедно с половинката си.

Забавете темпото, момчета. Има една щуро готина биологическа причина за това. Тъй като жените са „пазителките на яйцата“ – ние сме тези, които забременяваме. За мъжете е адаптивна реакция да се влюбят по-бързо и да грабнат една жена от свободния пазар, преди да го направи следващия.

Защо тогава обществото изкарва мъжете като уплашени от обвързване? Някои винят това, че мъжете са силно програмирани да си разпръскват семето, но всъщност „зависи на какъв етап се намират в живота си“, казва Андрея Сирташ, автор на „Той просто не е твой тип“. Ако един мъж е несериозен, това означава, че не иска да се обвързва в този момент или просто не иска теб.

6. Мъжете не могат да имитират оргазми 

Истината: Мислите си, че ние не сме единствените, които можем като Мег Райън? Не. И мъжете могат. Разбира се, по-лесно е да го изимитират, когато са с презерватив. Поради преобладаващия мит, че мъжете винаги свършват, натискът да се справят адекватно може да е „доста натоварен“ – обяснява д-р Снайдър.

7. За всички мъже винаги е по-лесно да стигат до оргазъм по-бързо по-време на секс

Истината: Мъжете не само, че също имат затруднения с оргазма, но дори има и хубав евфемизъм за това: ЗЕ – забавена еякулация.

Някои мъже просто имат по-висок праг, за да достигнат оргазъм, обяснява д-р Снайдър. Но докато жените са благословени с множество начини да се възбуждат по време на секс, мъжете не могат да си помагат с ръка, докато са вътре в теб, което прави нещата доста по-трудни.

Най-чувствителната част от пениса е близо до върха. Това, което много жени не знаят, че ЗЕ и други ерктилни дисфункции, които могат да бъдат причинени от антидепресанти, стрес, алкохол и др, засягат и млади мъже. Проучване от 2013 година разкри, че 26% от мъжете с ЕД са под 40 години. В кабинета ми е пълно с такива, твърди д-р Снайдер.

8. Мъжете мислят за секс на всеки седем секунди 

Истината: Да мислиш за секс на всеки седем секунди – това е повече о 8 000 пъти на ден. Би направило мъжете не само обсебени от мисълта за секс, но и доста затормозени. За наше щастие истината е много по-умерена. Както може да се предположи младите мъже мислят за секс малко повече. Проучване от 2011 сред мъже на възраст 18 до 25 години, отбелязва почти 19 пъти на ден. Което все пак е много, ама много по-малко от 8 000 пъти. Отдъхнахме си!

И три мита за мъжете, които са верни 

1. Мъжете не казват всичко на приятелите си. Секс-пазарът е силно конкурентен, така че, ако един мъж намери нещо, което харесва – теб, в негов най-добър еволюционен интерес е да не разказва на конкурентите си за него.

2. Те обичат свирки. 90% от мъжете обичат свирките най-малкото „до някаква степен“ и около 50% ги обичат много, са открили проучванията.

3. Мъжете са визуални създания. Проучвания показват, че мъжете се възбуждат от визуална стимулация повече от жените. Експертите цитират смесица от социологически и еволюционни въздействия, но това може да обясни тяхната любов към порното. Коментари