Съвети за хубави и здрави зърна. Как да се грижим за гърдите си?

Най-горещият и нов моден аксесоар е нещо, което вече имаш и няма нужда да си го купуваш. Какво ли? Зърната на гърдите ти, разбира се.

Звездите просто са полудели да ги демонстрират. Най-високо платеният топ модел Кендъл Дженър се снима така, че зърната и да се виждат прекрасно. Бившото гадже на футболната звезда Неймар, Емили Райтковски, също смята, че да се крият зърната, е демоде, съдейки по последните и снимки в Инстаграм.

Колкото и странно да ви звучи дори и Бела Хадид, която един от ангелите на Victoria’s Secret не се притесни на ревю в Париж, когато лявото и зърно се откри и дори не си направи труда да го покрие.

И въпреки това, тези обекти на мъжкия интерес и пигментните ареоли около тях, са най-малко разбраната част от гърдите ни. Те си имат особености и здравни проблеми, като всяка друга част от тялото. Затова ви предоставяме малко информация за зърната ти и обучение, свързано със здравето на ареолите. Да видим!

Каква форма са твоите зърна?

Това са три от най-често срещаните форми, посочва Алиса Дуек, автор на „А to Z for Your V“

1.Изпъкнали

Тези приятелчета излизат напред пред ареола, а когато стане студено се свиват навътре, вместо да изпъкват навън.

2.Плоски

Обикновено не бият на очи и са като палачинки – докато не ти стане студено или не се възбудиш. Жокер? Получаваш ерекция на зърната.

3.Вдлъбнати

При един от десет души се случва зърната да са вдлъбнати. Нормално е, ако си така по рождение, но ако е внезапна промяна, потърси лекар за консултация

И още нещо за зърната ти 

Пъпки

Това са фоликули на косми, които са инфектирани, твърдят дерматолозите. Използвай почистващи средства с бензоил пероксид, за да убиеш промъкналата се бактерия.

Секрет

Нормално е, ако си бременна. но ако се появи отникъде този секрет, може да е сигнал за сериозни проблеми, понякога и за рак. Затова се обърни към специалист, за да получиш експертно мнение и оценка.

Косми

Малки косъмчета са нещо нормално, наблюдавай само дали ще се променят. Ако станат плътни и неравни, това може да е сигнал за хормонални смущения и заболявания като поликистоза на яйчниците.

Изпъкналости

Това са малки набъбнали жлези на ареолите и гърдите, които отделят влага, която може да ги предпази в сухото и студено време от треперене при упражнения и при сучене на бебето.

Допълнителни зърна

До 1% от хората имат трето зърно, което често изглежда като бенка. Тези допълнителни бройки се оформят преди раждането и не бива изобщо да те притесняват.

Прочети това, преди да опиташ нещо модерно със зърната ти

Филъри

Повечето пациенти искат да им се инжектират филъри, за да имат щръкнали зърна. Но като при всяка инжекция, са възможни странични ефекти, затова се увери, че поверяваш тялото си на сертифициран за тази процедура специалист.

Лепенки

Изкушаваш се да си сложиш блестящи стикери на зърната, като тези на Майли Сайърс или Ники Минаж? Давай, но имай предвид, че ако по-дълго седят се получава нежелана реакция след махането им и мястото изглежда като гаден обрив.

Пиърсинг

При доста от случаите на поставяне на пиърсинг мястото се инфектира, а ако обиците минават през мастната тъкан на ареолата, това може да доведе до мастит. Най-безопасно се почистват с хартиена кърпа, а не със спирт. Коментари