Мързелът при мъжа погубва връзката

Мързелът при мъжа погубва връзката. Всеки човек обича да помързелува понякога и да се отдаде на леност. Когато мързелуването е с мярка, то не се определя като прегрешение. И все пак мързелът не е добродетел, дори според някои си е порок. Той пречи на развитието ви, разрушава живота ви. Но много малко мъжете могат да осъзнаят, че той всъщност е и огромна пречка да запазят любовта на жената до себе си.

Последните проучвания показват, че мързеливите мъже рядко успяват да създадат сериозни и дълготрайни връзки.

Защо? Защото старанието им приключва в момента, в който решат, че статусът им на обвързан е в кърпа вързан. Да , точно мързеливите мъже се пускат по течението, спират да инициират каквото и да било и да търсят някаква промяна или развитие.

За тях фактът, че имат жена, която им е показала любов и вярност е достатъчно основание да спрат всякакъв вид старание. Ако до преди месец са се обаждали всеки ден, организирали са съвместни почивки, изненадвал я е с малки подаръци..Сега им е все едно и първото нещо, което правят когато се приберат от работа е да легнат на спокойствие пред телевизора.

Мъже, няма жена, която в един момент да не каже: Стига.

Ако един ден не намерите нейните вещи, не се чудете защо си е тръгнала.

Как мързелът и ленноста на мъжа се отразява на връзката

Връзката е като непорасло дете и има постоянна нужда от грижа, усилие и промяна от ваша и от нейна страна.

И точно „мързеливците“ се провалят от раз в този тип отношения. Мързелът и привидното спокойствие ги прави апатични и незаинтересовани по отношение на това, което иска жената до тях. Те трябва да осъзнаят, че ако наистина държат на тази връзка са длъжни непрекъснато да работят, за да запазят и развият отношенията си със своята половинка. В противен случай всичко не само, че е обречено на провал, но няма и да продължи дълго.

Мъжете са твърдо убедени, че не е нужно да се променят.

Може би донякъде имат право. Не бива да забравят обаче,че връзката се гради на много компромиси, които все пак налагат някои промени. И за да покажете, че имате наистина сериозни отношения и намерения към човека до вас трябва да еволюирате в представите на половинката си, както и тя във вашите.

Точно мързелът кара повечето мъже да си въобразяват, че те винаги са прави.

И всъщност упоритият отказ от промяна е вследствие на техния мързел. Те добре осъзнават колко усилия ще им бъдат необходими, за да стигнат до така желаната от тяхната половинка трансформация. Мързеливците не обичат да полагат усилия, за да угодят на „изискванията“ на любимата. И защо да го правят, когато това е излишно усилие, особено в момента, в който са осъзнали, че жената е попаднала в плен на чара им.

Психолозите твърдят, че крайният резултат от такава връзка,

дали след една, две или три години, е един и същ – раздяла. Жената колкото и да обича един мъж няма цялото търпение на света да го чака да се промени. Тя е по-емоционалната. Ядосва се, кара се, мълчи, плаче, но накрая й писва да се надява, и просто решава да прекрати връзката и да си тръгне.

Извод: Мъже, ако наистина държите да имате пълноценна и щастлива връзка,

забравете за мързела и работете наравно с жената, която твърдите, че обичате. Нищо не ви струва да я изненадате с билет за кино или концерт. Да я изведете на романтична вечеря, да избягате за ден от шума и напрежението, да я изненадате с малък подарък, да я изслушате. Ако сте решили, че всичко това е излишно. Повярвайте, скоро ще се събудите сам и отново необвързан. Коментари