13 банални неща, които наистина дразнят

Има доста банални ситуации, които дразнят в отношението ни с околните. Но има и такива, които могат да ни накарат да си „излезем от обувките“ и да развалят целия ни ден. Направихме малко проучване за това кои са най-дразнещите поведения на хората около нас и като цяло, кои неща ни изкарват от равновесие.

Ето и нашите 13 банални неща, които дразнят. И какво от това?

1. Гласовата поща

Особено, когато гласът ти диктува телефонния си номер, а ти трябва да го запомниш за стотна от секундата или да го запишеш на стара касова бележка със засъхнала очна линия.

2. Когато човекът пред теб не задържа вратата

Не е приятно, особено ако е и гаджето ти. „Защо просто не ме удариш в лицето, ще ти е по-лесно?“

3. Хората, които никога не изключват звука на на телефона си

Този тип хора винаги ще те открият, точно, когато най-малко се нуждаеш от тях. Ще седнат до теб в автобуса и ще ти надуят главата, ще се разговорят по време на важна среща. Ужасна работа, нали!

4. „Кифлата“на опашката за кафе,

която след 10-минутно разглеждане все още не може да реши дали го иска дълго, или късо кафе. А може би просто не може да чете или пък търси внимание..

5. Как върви работният ти ден?

Това е изключителен въпрос, който може да получиш във фейсбук или вайбър, в понеделник в 9.00 сутринта. Е, как да не получиш емоционално сътресение след такова съобщение!?

6. Възрастните хора, каращи скутери

Защо ли? Защото няма как да се правим, че сме над нещата. Защото изглеждат инфантилно, това достатъчно откровен отговор ли е?

7. Използването на чуждици

Кому е нужно!? Българския език е достатъчно богат, не се правете на всезнаещи и не употребявайте думи, които дори вие не знаете какво означават.

8. Пешеходците, които спират по средата на оживена улица

Какво, да не би да видяхте извънземното? Или изведнъж забравихте да ходите!? Само едно искам да знаете – за вас е отредено специално място в ада!

9. Рекламите в Youtube,

които сте длъжни да изгледате, преди да чуете любимата си песен. Ай, моля ви се!

10. Плажните снимки на приятелите ти във фейсбук,

докато ти си във фейсбук, а пясъка,вълните и студената мента ти се струват като декор на научно-фантастичен филм.Няма как да ти е радостно и да се правиш, че си щастлив от тяхното безгрижие. Няма ли да идва и твоята отпуска?

11. Хората, които бъркат „чиито“ и „чийто“

Ехооо, това го знаят и децата в 4- клас. Поне тези, които са слушали в час. Граматиката е важна част от живата на човек, така че защо не и хвърлиш едно око наново?

12. Думичката „нищо“

Любима на почти всекиго. Най-пълноценният разговор, който може да се проведе:

„Хей, какво правиш? Ами, нищо ти?

 13. Да се качиш на такси,

а таксиметровият шофьор се държи все едно е арабски шейх. Накрая ти и взима парите, без да върне ресто. Не определям ли аз колко да е бакшиша? Коментари