Веган диетата на Бионсе

Бионсе е уникална певица, но съвсем няма фигура на супер модел. И въпреки това си остава една от най-харесваните и сексапилните жени на планетата. Бионсе омайва със приятно закръглените си форми, извивки и красивото и нежно лице. В средите на шоубизнеса я определят като „Мис чар“.

Оформеното, но в никакъв случай анорексично тяло на Бионсе не само генетика и даденост.

Певицата се грижи упорито за външния си вид, без да изпада в крайности. Звездата, която скоро навърши 40, спазва определен хранителен режим. Тя самата твърди, че нейният режим не би могъл да се нарече диета, макар че много хора я определят като такава.

Менюто на Бионсе е изцяло на растителна основа.

От близо година тя не слага на масата си месо, яйца и млечните продукти. Не пие никакъв алкохол и не купува преработени храни. Така само в рамките на месец Бионсе сваля над 10 кг. и и постига желаните резултати.

Самата Бионсе споделя, че един месец е времето, в което ако иска човек може да се научи на много нови хранителни навици и да загърби старите. Изисква се воля, но пък резултатите са отлични, казва още певицата. Тя е категорична, че с тази диета се чувства прекрасно и това е най-добрата форма, която е имала през живот си. Не само като килограми, но и като дух и присъствие се чувства свежа и здрава.

„Преди години се бях запалила по веганството, но изведнъж спрях. Но сега съм категорична, че това ще е моя начин на живот за в бъдеще.След като родих прекрасната си дъщеря, реших, че е време да променя живота си и да направя съзнателни усилия да върна контрола над здравето и тялото си. И все пак не исках де се ограничавам до една ябълка на ден. Щеше да е катастрофално. Вече бях майка – трябваше да дам пример на детето си“.

Тя се доверява изцяло на съветите на Марко Борге, създателят на растителната диета и е категорична, че ѝ харесва да бъде веган.

Философията на веганството е съвсем простичка, според Бионсе!

„Хапвайте добре, ходете или се движете много, опитайте се да избягвате стреса и обичайте много. Диетологът е категоричен, че успешната загуба на килограми се дължи 75% на правилна храна и 25% на упражнения.

Според веганите е възможно да се живее изцяло на растителна диета?

Те смятат, че веганството поддържа живота, здравословно е и подпомагащо духовното развитие.

И тук си задаваме въпроса: По-здравословно ли живеят пълните вегетарианци (вегани) от останалите, които употребяват животински продукти?

Една част от хората, престават да ядат животинските продукти не по екологични причини, а за да се лекуват, и то от тежки болести! И много от тях наистина са се подобрили. Това според тях е показателно за потенциала на растителната диета.

Има ли здравословни оплаквания при веганите?

Веганите имат нужда от много познания за съставяне на здравословното меню! Ако се хранят без необходимите знания се стига до срив на неврохормоните (и съответно – емоционална неустойчивост), анемии, хормонални нарушения, рушене на зъбите. Непълните вегетарианци по-лесно постигат баланс

Не редно изведнъж да се преминава от обикновена хранителен режим към суровоядно веганство. Това може да доведе до съществени нарушения на организма.

Растителната диета лекува, но трябва да е много прецизирана в много отношения. Да е съчетана с двигателна активност и психоразтоварване. Изолираните претенции за възвишеност единствено въз основа на растителноядството показват само, че човек е започнал да става жертва на псевдодуховната горделивост!

Така че бъдете такива каквито искате, но без крайности! Коментари